Pašnekesiai su populiariomis rašytojomis

Pašnekesiai su populiariomis rašytojomis Irena Buivydaite ir Gina Viliūne

Spalio 13 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale vyko jaukūs ir šilti pašnekesiai apie kūrybą su populiariomis rašytojomis Irena Buivydaite ir Gina Viliūne.

Rašytoja Irena Buivydaitė-Kupčinskienė gimė ir užaugo Šiauliuose, studijavo anglų kalbą ir literatūrą Vilniaus universitete. Gyvena su šeima Alytuje, verčia grožinę ir populiariąją literatūrą, rašo romanus.  Skaitytojų pamilti romanai „Šimtas baltų „Mersedesų“, „Gyvenimo spalvos“, „Geriausios draugės“, „Mėnesiena ir tu“ ir kt. yra vieni skaitomiausių Lietuvos bibliotekose. Autorė  pasakojo dažnai susidurianti su skaitytojais, kurie taip įtiki parašyta istorija, kad netgi mano pažįstantys veikėjus realiame gyvenime. Ji patikino, kad visi jos romanų veikėjai yra išgalvoti, o tam tikri jų bruožai atspindi mūsų visuomenę. Irena Buivydaitė pabrėžė tai, kad jos kūrinių veikėjai – paprasti žmonės, kurie, kaip ir mes, yra linkę klysti, nes nė vienas nuo to nėra apsaugotas.

Gina Viliūnė – profesionali Vilniaus gidė,  istorijos tyrinėtoja, savarankiškai studijavusi senojo Vilniaus plėtros, architektūros, bažnyčių istoriją. Viena didžiausių savo aistrų ji laiko gimtąjį miestą Vilnių ir jo istoriją. Šios autorės knyga „Karūna be karaliaus“ – nuotykinis istorinis romanas, pasakojantis apie senojo ir šiuolaikinio Vilniaus paslaptis ir Vytauto Didžiojo karūnos paieškas. „Vilniaus madona“, „Magdalė, smuklės merga“, „Imperatoriaus meilužė“ – tai romanai, kuriuos skaitant galima praturtinti savo istorijos žinias, o mokytojams šios knygos galėtų pasitarnauti sudominant mokinius Vilniaus istorija.

Renginio dalyviai domėjosi autorių kūryba. Buvo įdomu išgirsti, nuo ko viskas prasidėjo, kaip rašoma knyga, kaip gimsta istorijos.

Susitikimas organizuotas įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Tiltai tarp meno ir saviraiškos“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Pašnekesiai su populiariomis rašytojomis Pašnekesiai su populiariomis rašytojomis Pašnekesiai su populiariomis rašytojomis

Spausdinti
Facebook komentarai