Veda edukaciją

Renginyje, skirtame Pasaulinei diabeto dienai, aptartos gydomosios augalų savybės

Lapkričio 14 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko Šilutės diabeto klubo „Margainis“ renginys, skirtas Pasaulinei diabeto dienai paminėti.

Žolininkė Valentina Baužienė dalyviams pristatė gausybę vaistinių ir prieskoninių Pamario  krašto augalų. Ji papasakojo apie augalų rinkimo, paruošimo  ir  džiovinimo subtilybes, patarė, kokiu paros laiku geriausia skinti vienus ar kitus augalus, kaip juos derinti tarpusavyje, kaip išvengti ligų ir sau nepakenkti.

Edukacinio užsiėmimo dalyviai vaišinosi  žolininkės paruošta gardžia vaistažolių arbata, ragavo įvairius žolinius augalus.

Valentina Baužienė atsakė į gausius susirinkusiųjų klausimus, patarė, kaip išvengti negalavimų ar gydyti konkrečias ligas. Pasak žolininkės, be gydymosi vaistažolėmis, būtina keisti ir gyvenimo būdą ar net požiūrį į kai kuriuos dalykus: periodiškai išvalyti organizmą, sureguliuoti mitybą, atsisakyti žalingų įpročių, daugiau judėti, visur ir visada jausti saiką.

Šilutės diabeto klubo „Margainis“ pirmininkė  ir renginio iniciatorė Inga Gečienė įteikė padėkos dovanėles Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos direktorei Laimai Dumšienei bei aktyviausiems renginio dalyviams.

Virginija Degutienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Žolelių ragavimas Žolelės Bibliotekos svečiai

Spausdinti
Facebook komentarai