Mokymai

Kultūros darbuotojai mokėsi auginti savo kūrybiškumą

Kūrybiškumas – viena labiausiai geidžiamų šių laikų kompetencijų. Gebėjimas kūrybiškai mąstyti suteikia galimybes plėtoti inovacijas, kurias pasitelkus tiek tobulinama kasdienė veikla ir aplinka, tiek sprendžiamos sisteminės visuomenės problemos.

Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkai kartu su kultūros darbuotojais lapkričio 15 dieną dalyvavo mokymuose „Pokyčius išjudinantis kūrybiškumas“, kurių metu mokėsi metodų auginti kūrybiškumą savyje. Mokymus vedė kultūrinės veiklos vadybininkė, edukatorė, kūrybos praktikė, kultūros projektų vadovė ir iniciatorė, kultūrinių patirčių kūrėja Inga Norkūnienė.

Lektorė žaidybinėmis formomis, estafetėmis mokymų dalyviams perteikė ryšio kūrimo bei darbo komandomis praktikas, vaizduotės lavinimo ir idėjų generavimo metodus. Dekonstruktyviai buvo pažvelgta į kritinį ir kūrybinį mąstymą. Aptartos ir išbandytos kritinį mąstymą ugdančios veiklos, kūrybingumo įrankiai, technikos. Įgytas žinias dalyviai panaudojo atlikdami praktines kūrybines užduotis individualiai ir komandomis.

Suteiktos žinios padėjo kultūros darbuotojams ieškoti kūrybiškumo savyje ir kituose asmenyse. Lektorė skatino į tą pačią situaciją pažvelgti iš skirtingų pusių, mokėti save paneigti ir surasti tam argumentų, pradėti mąstyti nestereotipiškai. Pateikta kūrybiškumo stiprinimo rekomendacijų, pvz., nebijoti išeiti iš komforto zonos, nuolat kelti sau iššūkius, kurie skatina ieškoti įvairių kūrybiškų jų sprendimo būdų, visada ieškoti naujų patirčių, į kasdienius dalykus pažiūrėti visiškai kitu kampu, kuo daugiau kelti klausimų sau ir aplinkai. Visa tai skatina vaizduotę, tyrinėjimo bei atradimo procesą, plečiamas kūrybiškumas.

Tai paskutiniai projekto „Kompetencijų ugdymo sesija „Gerosios iniciatyvos – atspirties taškas kultūrinių pokyčių link 3“ mokymai, kuriuos finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Jolita Baltutienė,
Šilutės rajono savivaldybės
F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
direktoriaus pavaduotoja

LTK_Logotipas(1) Logotipas

Mokymai Mokymai Mokymai

Spausdinti
Facebook komentarai