Kalėdos su knyga 2022 m. ( nr. 2)

Baigėsi tradicinė kalėdinė skaitymo skatinimo akcija „Kalėdos su knyga“

Nuo spalio 1 d. F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkai skatino knygos mylėtojus dalyvauti iniciatyvoje, kuri tęsėsi iki pat Kalėdų. Tai akcija, kuri buvo organizuojama jau ketvirtus metus. Kaip ir kasmet, dalyviai turėjo perskaityti tris knygas. Šių metų atrinktos knygų kategorijos – kalėdinė, klasikinė ir knyga apie gyvūną. Akcijos metu beveik šimtui dalyvių buvo išdalinta apie 300 knygų.

Atsidėkodami skaitytojams už draugystę su knyga ir biblioteka, organizatoriai gruodžio 28 dienos pavakarę pakvietė visus dalyvius ir jų tėvelius bei svečius į baigiamąjį šios iniciatyvos renginį. Šių metų šventės tema – Haris Poteris ir magijos pasaulis. Įspūdingos dekoracijos, magiška muzika, šokiai, Kalėdų senelis su pilnu maišu dovanų sukūrė šventinę nuotaiką ir dalyviai puikiai nusiteikę varžėsi tarpusavyje interaktyvioje viktorinoje apie Harį Poterį ir burtininkų pasaulį. Tarp suburtų šešių komandų – „Žiobarų“, „Magijos ministrų“, „Grifų gūžtos“, „Klastūnyno“, „Varno rago“, „Švilpynės“ vyko įnirtinga kova, tačiau pergalę išplėšė ir  pirmąją vietą laimėjo – „Žiobarų“ komanda.

Kad vaikus atlydėję tėveliai ir svečiai nenuobodžiautų, renginio vedėjai taip pat buvo paruošę suktų ir juokingų klausimų, į kuriuos reikėjo greitai atsakinėti, norint laimėti saldų prizą.

Viktorinos nugalėtojams ir visiems akcijos dalyviams bei svečiams buvo išdalinta gausybė prizų, prie kurių prisidėjo kraštietė iš Vokietijos, nepanorusi viešinti savo pavardės bei nuolatinis šios akcijos globėjas bei rėmėjas europarlamentaras Bronis Ropė. Dėkojame jiems už paramą. Taip pat tariame didelį ačiū akredituotoms savanorėms Rūtai Jančauskaitei ir Augustei Macaitei, bei visiems jauniesiems knygų bičiuliams, dalyvaujantiems bibliotekos veiklose, iniciatyvose. Džiaugiamės tėvelių draugyste, kurie vis dažniau atranda laiko kartu skaityti su vaikais ir dalyvauti bibliotekos gyvenime. Pažadame ir kitais metais tęsti šią gražią tradiciją, nes ji skatina draugystę su knyga bei stiprina ryšį su šeima, draugais ir leidžia patirti daug gražių akimirkų, kurie išlieka atmintyje ir širdyje.

F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus
vyriausioji bibliotekininkė Kristina Kelmelienė

Kalėdos su knyga 2022 m. ( nr. 1) Kalėdos su knyga 2022 m. ( nr. 3) Kalėdos su knyga 2022 m. ( nr. 4) Kalėdos su knyga 2022 m. ( nr. 5) Kalėdos su knyga 2022 m. ( nr. 6) Kalėdos su knyga 2022 m. ( nr. 8) (1) Kalėdos su knyga 2022 m. ( nr. 8) (2) Kalėdos su knyga 2022 m. ( nr. 9) Kalėdos su knyga 2022 m.

Spausdinti
Facebook komentarai