Savanorės Rūta ir Augustė

Savanorystė bibliotekoje padėjo išbandyti savo galimybes

Aš esu Augustė, savanoriauti pradėjau prieš 6 mėnesius. Mokydamasi devintoje klasėje mąsčiau apie savanoriavimą. Vis sukosi mintys apie tai ir kilo noras išbandyti šį iššūkį, tad nieko nelaukusi užpildžiau reikiamą formą ir po kiek laiko tapau Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos savanore.

Savanoriauti pradėjau su drauge! Pasirinkau biblioteką, kadangi visuomet žavėjausi jos siūlomomis veiklomis, kurios mane stebino savo įvairove bei šiuolaikiškumu. Vos tik pradėjus savanoriauti bibliotekos darbuotojai šiltai mus priėmė ir supažindino su biblioteka. Prisidėjome prie renginių organizavimo, siūlėme savo idėjas bei padėjome vesti edukacijas. Vedėme keletą savo sukurtų edukacijų, renginių.  Vasarą pavadavome bibliotekininkus jų atostogų metu dirbdamos Vaikų aptarnavimo skyriuje ir tvarkydamos fondus.

Patyriau nemažai naujų potyrių, išbandymų bei savęs realizavimo momentų savanoriaudama. Išbandžiau save tose situacijose, kai į pasiūlymus dalyvauti projektuose, veiklose atsakydavau „Taip“! Tai padėjo išlipti iš komforto zonos ir išbandyti daugiau. Visa tai suteikė tik teigiamų dalykų, galutinis rezultatas visuomet nudžiugindavo.

Šis pusmetis buvo puiki proga susipažinti su daug naujų žmonių bei išbandyti save. Dėkoju bibliotekos darbuotojams, kuratorei Sandrai Jablonskienei bei mentoriui Rimvydui Petrauskiui.

Augustė Macaitė

Savanorių klasės draugai žaidė Grindopolį Edukacijos metu

Spausdinti
Facebook komentarai