Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį

Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį

Kiekvieni metai kupini darbų ir atradimų, tačiau ilgainiui daug kas pasimiršta, tampa lyg ir nebesvarbu. Peržvelgi tai, kas nuveikta, kas pasiekta per metus ir vėl timpteli už vadžių, žengi į naujus metus su geromis mintimis bei naujais darbais. Laikas lekia nesustodamas, jau pirmasis 2023-ųjų mėnuo eina į pabaigą, darbai juda į priekį.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas tradiciškai rengia žymių žmonių, rašytojų jubiliejams paminėti skirtas dokumentų ir literatūros parodas iš ciklo ,,Rašytojų sukaktys“. Sausio mėnesį eksponuota pirmoji šio ciklo literatūros paroda ,,Su volungėlės plunksna“, skirta poeto, vertėjo, vaikų literatūros kūrėjo Martyno Vainilaičio 90-osioms gimimo metinėms paminėti.

Parodų salėje eksponuojama Kintų pagrindinės mokyklos 7–8 klasės mokinių darbų paroda ,,Daiktadėžė“ (technologijų mokytoja Sonata Rangienė). Kviečiame užsukti, pasižvalgyti ir pasisemti idėjų.

Kintų filialo feisbuko paskyroje parengta virtuali paroda ,,Prabėgę 2022-ieji metai Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale“. (https://www.facebook.com/111826044286606/videos/3281208915542688/b), skirta prisiminti praėjusius metus.

Sausio antrąją savaitę vyko integruotos teatro ir lietuvių kalbos pamokos aukštesniųjų klasių mokiniams su mokytoja Vilija Ašmonaite. Mokiniai rinkosi eilėraščius meninio skaitymo konkursui. Išsirinkę konsultavosi, ar tinkamas eilėraštis. Belieka dalyviams išmokti eilėraščius deklamuoti.

Sausio 11 dieną ketvirtokai intensyviai darbavosi kompiuterių klasėje, mokėsi naudotis interneto svetaine https://nec.lt/ ir ruošėsi Nacionaliniam mokinių pasiekimų patikrinimui.

Kaip ir visa Lietuva sausio 13 dieną jungėmės į visuotinę pilietinę iniciatyvą „Atmintis gyva, nes liudija“, o vakare Vydūno kultūros centro kieme prie simbolinio laužo pagerbti žuvusieji už laisvę. Susirinkusieji klausėsi Kintų moterų vokalinio ansamblio ,,Nendra“ (vadovė Laima Bušininkienė) ir Kintų Atviros Jaunimo Erdvės narių (koordinatorė Vilija Ašmonaitė) parengtos programos. Dėkojame mokytojui emeritui Stanislovui Juozapui Būdvyčiui už paskaitytą Romo Bernoto eilėraštį apie sausio 13-osios įvykius.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesį Parodos ir kiti renginiai Kintų bibliotekoje sausio mėnesįint

Spausdinti
Facebook komentarai