V.Aušra 2

Valdo Aušros poezijos knygos „Chronos ir Kairos” pristatymas bibliotekoje

Sausio 17-osios vakarą Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko JAV gyvenančio dr. Valdo Aušros poezijos knygos „Chronos ir Kairos” pristatymas. Knygos autorius – evangelikų liuteronų kunigas, filosofijos mokslų daktaras, poetas, pasakojo apie savo gyvenimo kelią, kuris nuo Klaipėdos nusidriekė iki Jungtinių Amerikos Valstijų. Šilutiškiams buvo įdomu išgirsti, kad 1994 metais Valdas Aušra Šilutės Martyno Liuterio liuteronų bažnyčioje buvo įšventintas kunigo tarnystei. Visus sudomino plati kunigo visuomeninė ir kultūrinė veikla.

Renginio metu svečias pasakojo apie savo kūrybą, prieš tai išleistas šešias knygas ir apie naujausią knygą „Chronos ir Kairos“. Poetas pats skaitė eiles iš šios ir kitų savo knygų, pasakojo apie įkvėpimą kurti. Autorius teigė: „Man poezija – kitokia terapija. Čia – išsikalbu. Kunigas įprastai klausosi. Pamokslas – kas kita. Neišsakau savo bėdų, sujungiu Dievo žodį, savo ir priešais sėdinčių žmonių patyrimą. Juolab kad prieš mane – skirtingų politinių pažiūrų žmonės, o kalba skirta visiems. Tai nėra asmeninis išsikalbėjimas. Pas psichologą nevaikštau, pas mane patį ateina žmonės kaip pas psichologą. Todėl ši poezija – egzistenciniai klausimai, juos gvildenant, yra Dievas.“

Vakarą nuspalvino Tauragės liaudies teatro režisierė, artima poeto draugė Genovaitė Urmonaitė, skaičiusi Valdo Aušros eiles. Visus sujungė meilės artimui šiluma ir bendrystės jausmas.

Liuda Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

V. Aušra 3 (1) V. Aušra 3 (2) V. Aušra

Spausdinti
Facebook komentarai