Šilutės Pamario progimnazijos 3 klasės moksleiviia gamino žibintus skirtus Helovinui (2)

Kūrybinių edukacijų įvairovė kviečia klases į biblioteką

Spalio 31-ąją pasaulis švenčia Heloviną. Šios šventės metu vaikai dėvi specialius kostiumus ir vaikšto po žmonių namus, sakydami: „Pokštas arba saldainis“. Pasakojamos baisios istorijos, žiūrimi siaubo filmai, krečiamos šunybės. Helovino ištakos yra pagoniška keltų šventė – Samhainas. Išvertus iš senovės keltų kalbos Samhainas reiškia „vasaros pabaiga“. Žiemos pradžia keltams buvo labai svarbi data. Šventė siejosi su tamsiojo ir šaltojo metų laiko pradžia, buvo tikima, kad būtent šią naktį riba tarp dvasių pasaulio ir tikrojo pasaulio pasidaro labai plona. Manyta, kad mirusiųjų sielos bei kitos dvasios per Heloviną įžengia į tikrąjį pasaulį ir jame klajoja. Buvo bijoma, kad šią naktį iš namų išėję žmonės susitiks tas sielas, todėl ir atsirado įprotis dėvėti kaukes. Tikėta, kad tada dvasios nesugebės atpažinti žmonių.

Helovinas švenčiamas JAV ir Europoje. Pastaruoju metu jis tampa populiarus ir Lietuvoje. Nors ne visas šios šventės tradicijas puoselėjame, tačiau pagrindinį akcentą – žibintus –  mėgsta pasigaminti daugelis.

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyksta daug ir įvairių kūrybinių edukacijų vaikams, todėl artėjant šiai šventei mokytojai suskubo registruoti savo klases į užsiėmimą, kurio metu bibliotekininkai mokė vaikus pasigaminti žibintus. Spalio mėnesį surengtose kūrybinėse edukacijose dalyvavo Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos 3 klasės mokiniai su mokytoja Lijana Šerpytiene ir Pamario progimnazijos trečiokai su mokytoja Solveiga Mockiene. Užsiėmimui vaikai naudojo stiklainius, ant kurių klijavo Helovino šventės atributiką ir spalvino akrilo dažais. Baigę dekoruoti savo žibintus vaikai degė žvakutes ir džiaugėsi darbu. Artėjant šaltam ir tamsiam žiemos laikui tai taps gražiu akcentu ir puoš ne vienų namų ar klasės langus ne tik Helovino naktį.

Dalinamės užsiėmimų akimirkomis ir kviečiame klases dalyvauti bibliotekos rengiamose kūrybinėse edukacijose, interaktyviose pamokose, Kultūros paso programose bei kitose veiklose.

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Vaikai akrilo dažais spalvina Helovino žibintus Edukacijos dalyviai žibintus puošė Helovino nakties paveikslėliais Helovino nakties žibintai Helovino nakties žibintas Helovino šventei dekoruotas žibintas Helovinui skirtas žibintas beveik baigtas dekoruoti Kūrybinė edukacija pareikalavo kruopštumo ir įgūdžių Kūrinės edukacijos dalyviui patiko užsiėmimas, skirtas Helovino šventei Mokytoja taip pat įsitraukė į kūrybibės edukacijos procesą Šilutės M. JAnkaus pagrindinės mokyklos trečiokams kūrybinis užsiėmimas patiko Šilutės M. Jankaus trečiokai dalyvavo kūrybinėje edukacijoje – Helovino žibintai (2) Šilutės M. Jankaus trečiokai dalyvavo kūrybinėje edukacijoje – Helovino žibintai (1) Šilutės M. Jankaus trečiokai dalyvavo kūrybinėje edukacijoje – Helovino žibintai (3) Šilutės M. Jankaus trečiokai dalyvavo kūrybinėje edukacijoje – Helovino žibintai (4) Šilutės M. Jankaus trečiokai dalyvavo kūrybinėje edukacijoje – Helovino žibintai (5) Šilutės M. Jankaus trečiokai dalyvavo kūrybinėje edukacijoje – Helovino žibintai Šilutės Pamario progimnazijos 3 klasės moksleiviai dalyvavo kūrybinėje edukacijoje ir gamino žibintus skirtus Helovinui Šilutės Pamario progimnazijos 3 klasės moksleiviai gamino žibintus skirtus Helovinui Šilutės Pamario progimnazijos 3 klasės moksleiviia gamino žibintus skirtus Helovinui (1) Šilutės Pamario progimnazijos 3 klasės moksleiviia gamino žibintus skirtus Helovinui (2) Šilutės Pamario progimnazijos 3 klasės moksleiviia gamino žibintus skirtus Helovinui Šilutės Pamario progimnazijos trečiokai akrilo dažais dekoruoja žibintus Užsiėmimas vyko su gera nuotaika

Spausdinti
Facebook komentarai