Paprastai nepaprastos istorijos

Paprastai nepaprastos istorijos

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialo bibliotekininkė spalio 20 dieną Juknaičių vaikų dienos centro auklėtinius pakvietė į popietę „Aš – jaunasis skaitytojas“. Popietės  metu pristatyta  kalbininko, vertėjo ir rašytojo Egidijaus Zaikausko knygelė „Katinas Miegošius“. Tai yra pirmoji autoriaus knyga vaikams, viena iš leidyklos „Alma littera“ organizuojamo Vaikų literatūros konkurso laimėtojų. Spalvingą draugų pasaulį nupiešė iliustruotoja Reda Tomingas.

Kiek visko gali nutikti ant stogo! Štai ant vieno stogo apsigyvena trys bičiuliai – katinas Miegošius, varna Šiurpė ir šikšnosparnis Šiukščius. Katinas, kaip pridera katinui, apsivijęs aplink kaminą, miega dieną naktį. O kai nemiega, galvoja apie žuvies galvą vakarienei. Varna, protingas paukštis, moka daug keistų žodžių, turi daug gudrių minčių ir truputį per įkyriai kelia labai įvairius klausimus. Šikšnosparnis už viską labiausiai mėgsta tylėti: apie vorą, apie orą ir netgi apie pačią tylą. Jam buvo baisiai gera su visais tylėti. Ši trijulė, kurios draugystė prasidėjo nuo peštynių dėl žuvies galvos, tokia skirtinga ir įdomi, kad kiekvienas pokalbis ir diena būna paprastai nepaprasta.

Trumpų istorijų knyga moko priimti draugus tokius, kokie jie yra, dalintis su jais tuo, ką turi pats, moko kasdien mėgautis net mažiausiais dalykais,  lavina vaikų kalbą ir vaizduotę.

Pasiklausę istorijų apie draugus dalyviai mėgino įminti aibę mįslių iš knygos „Vaikučiams pabiručiams“, pasidžiaugė Juknaičių bibliotekoje eksponuojama tautodailininkės Violetos Benetienės (Rusnė)  kūrybos paroda „Padavimai ir sakmės“.

 

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai