Pirmokai klausosi skaitomos istorijos

Pirmoji pirmokų pažintis su biblioteka

Spalio 20 dieną Juknaičių pagrindinės mokyklos pirmokėliai, lydimi savo pirmosios mokytojos Dainos Endzelienės, apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale.

Būsimieji skaitytojai buvo pakviesti apžiūrėti bibliotekos patalpas. Jiems paaiškinta, kas yra biblioteka, kas joje vyksta, kaip tampama bibliotekos skaitytoju, kaip išsirinkti, kur rasti knygelių, kaip su jomis elgtis. Mokiniai supažindinti su bibliotekos taisyklėmis.

Vaikams pristatyta knygutė „Kvepianti knyga: patrink, uostyk, atspėk“,  kurią galima ne tik skaityti. Reikėjo patrinti pažymėtas vietas, pauostyti ir atpažinti kiekviename puslapyje paslėptus vaisių kvapus.

Apžiūrėję bibliotekoje eksponuojamą parodą „Miestas prie Šyšos – istorijos atspindžiai“, pakilnoję mažiausią ir didžiausią knygas, pirmokai klausėsi skaitomos istorijos iš Kęstučio Kasparavičiaus knygos „Braškių diena“.

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Kaip išsirinkti, kur rasti knygelių Pristatoma paroda „Miestas prie Šyšos – istorijos atspindžiai“, Vaikai turėjo atpažinti kiekviename puslapyje paslėptus vaisių kvapus

Spausdinti
Facebook komentarai