Eva Tombak su žiūrovais

Knygos „Popietės laikas. Mitai ir tiesa apie senatvę“ pristatymas

„Manau, kad geras gyvenimas – tai bebaimis gyvenimo gyvenimas. Pažabojimas bandymų išsisukti, pabėgti nuo streso. Stresas yra kaip gyvenimo prieskonis. Jei iššūkių per mažai, tai gyvenimas virsta šiltnamiu, kuriame užauga nelabai talentingi ir itin lepūs sutvėrimai. Jei streso per daug – jis gali nužudyti. O štai teisinga streso proporcija… – ji išryškina mūsų gebėjimus ir sustiprina gyvenimo skonį.“ Šiais žodžiais žurnalistė, devynių knygų autorė, jogos ir emocinio rašymo mokytoja, buvusi žurnalų „Ieva“ ir „Cosmopolitan“ leidėja ir vyriausioji redaktorė Eva Tombak pradėjo savo knygos „Popietės laikas. Mitai ir tiesa apie senatvę“ pristatymą, vykusį sausio 18 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje.

Gausiai susirinkusiems šilutiškiams autorė teigė, kad  knygos pagrindinis taikinys – senėjimo diskriminacija, visuomenės požiūris, kurį atėjo laikas keisti, nes jau labai netrukus, vos po 20 metų, kas ketvirtas pasaulio gyventojas bus pensinio amžiaus. Autorė pabrėžė, kad knygą adresuoja ne tik senjorų kartai, bet ir jaunesniems skaitytojams. Tiems, kurie dar turi laiko pakeisti diskriminuojantį požiūrį į senėjimą. Senatvė gąsdina, nes liudija, kad gyvenimas yra baigtinis, su tuo sunku tapatintis, ypač kai esame jauni. Mirti žmogus bijo iš prigimties, o štai senėjimo baimė – tai kultūros suformuotas požiūris, todėl šia knyga Eva Tombak nori įkvėpti suvokti, kad finišas turi būti skambus, prasmingas, įsimenantis. Ir kad pabaigos neįmanoma suvaidinti.

Knygoje rašoma, kad užkopsime į pabaigą ar jos link nusirisime, priklauso nuo to, kokie esame. Ties finišu nėra kada filosofuoti, ar atitinkame standartą. Veržlaus ir optimistiško renginio pabaigoje netrūko dalyvių klausimų viešniai ir jos išsamių atsakymų. Ji mielai pasirašinėjo savo knygose, o nusipirkusieji džiaugėsi, kad  renginio malonumą galės pratęsti skaitydami.

Liuda Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus
vyr. bibliotekininkė

Eva Tombak Eva Tombak-salė E.Tombak knyga

Spausdinti
Facebook komentarai