05.Smagu buvo šuoliuoti įlipus į maišą

Knygos „Puiki knyga giedrai dienai: žaidžiame lauke“ pristatymo metu vaikai atliko kūrybiškumo bei judėjimo užduotis

Šiltą liepos 20-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vasaros kiemelyje susirinko jaunieji bibliotekos lankytojai, kurie ne tik susipažino su nauja knyga, bet ir praleido įdomią, sportišką popietę.

Renginio pradžioje bibliotekos darbuotojai pristatė vaikams  knygą „Puiki knyga giedrai dienai: žaidžiame lauke“, kurioje raginama būti aktyviais, žaisti ir mokytis gamtoje. Skaitant šią knygą galima sužinoti, ką galima veikti lauke, kad nebūtų nuobodu nė vienu metų laiku. Dalyviai susižavėję klausėsi knygos pristatymo ir nekantravo išbandyti rekomenduojamus lauko žaidimus.

Laukė dinamiška popietė. Bibliotekos darbuotojai, sulaukę savanorių pagalbos, surengė seriją sportinių užduočių ir žaidimų. Visi jie buvo paruošti taip, kad vaikai galėtų išmėginti savo ištvermę, greitį, sumanumą, taiklumą ir gebėjimą dirbti komandoje. Tiek individualiai, tiek suskirstę į grupes, jaunieji bibliotekos lankytojai  įsitraukė į linksmybes. Tarp įvairių užduočių buvo ir tokių – kuo toliau numesti pagalvę, ilgiau išlaikyti dvi sunkias knygas ištiesus rankas, smiginio žaidimas, šuoliavimas įlipus į maišą, baliono nešimas, susirėmus galvomis. Visi dalyviai buvo paskirstyti į dvi komandas, kad galėtų dalyvauti paskutinėje užduotyje – virvės traukimo rungtyje. Nugalėjusi komanda šventė su dideliu džiaugsmu. Kiekvienas dalyvis apdovanotas saldžiais prizais, o didžiausią dovaną – sveikatos, džiaugsmo ir draugystės patirtį – išsinešė visi.

Susitikimas suteikė vaikams puikią progą aktyviai praleisti laiką ir parodė, kad biblioteka yra daugiau nei vien knygų saugykla – tai erdvė, kurioje galima mokytis, žaisti ir bendrauti. Sentencija mums primena: „Sveikame kūne – sveika siela“. O biblioteka, kurioje palaikomas tiek intelektualus, tiek fizinis aktyvumas, leidžia šiuos du elementus puikiai suderinti.

Renginiu įsijungta į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos vykdomą LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamą iniciatyvą „Atverk duris vasarai“. Ši iniciatyva kviečia vaikus visą vasarą dalyvauti bibliotekos rengiamuose edukaciniuose užsiėmimuose bei pramogose.

Edgaras Strelčiūnas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkas

01.Vaikai turi kuo toliau nemesti pagalvę 02.Mėginama kuo ilgiau išlaikyti dvi sunkias knygas 03.Išbandomas kojų taiklumas spiriant kamuolį į vartus 04.Atliekant komandinę rungtį reikėjo kuo greičiau pripildyti vandeniu butelį 04.Smiginio žaidimas 06.Ieties metimas 07.Žaidimo tikslas – kuo greičiau pasiekti finišą laikant balioną, atremtą į galvą 08.Virvės traukimas 1 09.Virvės traukimas 2 10.Virvės traukimo nugalėtojai

Spausdinti
Facebook komentarai