Virtualaus žaidimo Draugoteka pristatymas 7

Pristatytas inovatyvus skaitymo skatinimo žaidimas 5–8 klasių moksleiviams

Vasario 23 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ pirmosios dalies  pristatymas. Šis projektas – tai puiki priemonė gilesnei vaikų ir paauglių problematikai bei skaitymo įgūdžiams  pažinti.

Renginyje dalyvavo Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos moksleiviai su bibliotekininke, karjeros specialiste Edita Bendžiuviene. Jiems pristatyta nauja  bibliotekoje siūloma paslauga – „#Draugoteka“. Tai naujas, inovatyvus skaitymo skatinimo žaidimas, kurį gali žaisti jaunuoliai, savo mobiliuosiuose įrenginiuose naudojantys „Android“ ir „iOS“ operacines sistemas. Mobilioji programėlė skirta 5–8 klasių moksleiviams, joje minimos ir knygos, kurios patalpintos specialioje bibliotekos lentynoje. Šalia F. Bajoraičio viešosios bibliotekos pastato (Tilžės g. 10)  įrengtas knygomatas „#Draugoteka“, tad jaunieji skaitytojai, naudodamiesi mobiliąja programėle, bet kuriuo jiems patogiu laiku gali pasiimti ar grąžinti leidinius nekontaktiniu būdu.

Pažintis su „#Draugoteka“ vyko ypač linksmai. Renginio vedėjas Aivaras žaismingai supažindino dalyvius su penkiais „#Draugotekos“ personažais – skirtingo charakterio ir pomėgių paaugliais Jonu, Klaudija, Luna, Saule ir Elijumi. Atliko smagias kūrybines užduotis, žaidė žaidimus.

Renginio pabaigoje visi dalyviai pakviesti prie naujo įrenginio. Jiems paaiškinti veikimo principai, parodyta, kaip  naudotis knygomatu. Smulkesnę informaciją galima gauti užsukus į F. Bajoraičio viešąją biblioteką ar telefonu (8 441) 78218.

Tai pirmoji projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ dalis. Jį įgyvendina Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji biblioteka, Kauno apskrities viešoji biblioteka. Projektas finansuojamas Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų priemonės „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“ lėšomis.

Projekto partneriai – Kauno apskrities viešoji biblioteka, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji biblioteka, kūrybinė studija BLACK BOOK (Norvegija). Informacinis partneris – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Vita Gerulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja;

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyriausioji bibliotekininkė

Virtualaus žaidimo Draugoteka pristatymas 5 Virtualaus žaidimo Draugoteka pristatymas 3 Virtualaus žaidimo Draugoteka pristatymas 2 Virtualaus žaidimo Draugoteka pristatymas 8 Užduotys pasukti galveles Draugotekos lentyna Draugoteka vaikams

Spausdinti
Facebook komentarai