Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“

Diskusija „Esu tau draugas – būki juo ir tu“

Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ iniciatyva jau tapo įprasta, kad kovas – Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas prisidėdamas prie šios iniciatyvos kovo 17 dieną Kintų pagrindinės mokyklos 9–10 klasių jaunimui organizavo diskusiją „Esu tau draugas – būki juo ir tu“. Diskusiją vedė psichologijos, etikos, technologijų, žmogaus saugos vyresnysis mokytojas Laimondas Taroza.

Užsiėmimo pradžioje buvo užduoti klausimai: Kodėl svarbu turėti draugą? Kodėl svarbu būti geru draugu? Kokių savybių turi turėti draugas? Kas man padėtų tapti geresniu draugu? Į šiuos klausimus dalyviai trumpai atsakė naudodamiesi internetiniu įrankiu „Quizizz“. Atsakymo į šiuos klausimus ieškota visos diskusijos metu.

Jaunimas susiskirstė į dvi komandas ir atliko įvairias užduotis.  Pirmoji užduotis – nupiešti ir iškirpti žmogaus kontūrą. Reikėjo įsivaizduoti, kad tai yra naujasis jų  klasiokas. Dalyviams teko sukurti istoriją, duoti jam vardą, sugalvoti, iš kur jis yra, ką jis mėgsta. Ir staiga situacija pasikeičia, mokiniai turi parašyti žodžius ant spalvotų lapelių, kurie kada nors juos skaudino ir priklijuoti ant naujo jų „klasioko“. Kas vyksta su žmogumi, kai jis yra įskaudintas, sugniuždytas? Net atsiprašius įskaudintojo, jo dvasinis pasaulis jau lieka kitoks visam gyvenimui. Nepamirškime, kad patyčios visada skaudina. Elkimės taip kaip norėtų, kad su mumis elgtųsi.

Antroji užduotis – mini viktorina, žaidžiama naudojantis internetiniu įrankiu „Quizizz“.  Mokiniai ir klausimą, ir atsakymus mato savo planšetės ar telefono ekrane.

Trečioji užduotis – lapas, priklijuotas dalyviui ant nugaros, o kiekvienas turi parašyti, už ką vertina savo klasioką. Ši užduotis buvo savotiškas matuoklis, ką klasė mano apie tave.

Žaidimas „Bingo“ – ketvirtoji užduotis.  Tik šis žaidimas buvo kitoks. „Bingo“ lentelėje buvo ne skaičiai, o žmogų apibūdinančios savybės. Tai įdomus savęs ir draugų pažinimo žaidimas.

Dėkojame psichologijos mokytojui Laimondui Tarozai už įtraukiančią diskusiją apie draugystę. Draugaukime, šypsokimės, padėkime vieni kitiems!

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ Emocinės paramos tarnybos vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“

Spausdinti
Facebook komentarai