Paskaitoje šilutiškiai išgirdo patarimų, kaip išsaugoti sveikatą be vaistų

Paskaitoje šilutiškiai išgirdo patarimų, kaip išsaugoti sveikatą be vaistų

Kovo 16 dieną į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešąją biblioteką susirinko gausus būrys šilutiškių dalyvauti renginyje sveikatos tema. Lektorė Eglė Žemkauskienė skaitė paskaitą „Kaip turėti sveiką širdį ir švarias kraujagysles be vaistų“. Ji daugiau nei dešimtmetį keliauja po Lietuvą ir skaito paskaitas apie maistinių medžiagų svarbą, jų įtaką mūsų sveikatai bei sveikatą be vaistų.

Paskaitos metu dalyviai išgirdo naudingų patarimų sveikatos tema: apie homocisteiną, cholesterolį, padidėjusį kraujo spaudimą (hipertenziją) ir jų žalą organizmui. Susitikimo metu vaistininkė E. Žemkauskienė pateikė vaizdinę medžiagą, paremtą moksliniais medicininiais tyrimais ir  naudingų patarimų, kaip išvengti ligų nevartojant vaistų.

Lektorė išsamiai papasakojo apie mitybą sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis. Pasak jos, sveikatai nepalankus maitinimasis yra vienas pagrindinių veiksnių, sukeliančių širdies ir kraujagyslių ligas. Visiems, turintiems polinkį sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis arba jau sergantiems, būtina į tai atsižvelgti. Pagerinus mitybą galima sėkmingai kontroliuoti sveikatos būklę. Norint išlaikyti gerą sveikatą į kasdienį racioną svarbu įtraukti daugiau augalinės kilmės maisto produktų, įvairių vaisių, daržovių, sėklų. Siekiant gerokai sumažinti tikimybę atsirasti, progresuoti bei kliniškai pasireikšti širdies ir kraujagyslių ligoms rekomenduojamas ne tik aktyvesnis gyvenimo būdas, žalingų pomėgių atsisakymas, sveika mityba, bet ir kokybiškų maisto papildų pasirinkimas.

 

Sonata Mockienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Paskaitoje šilutiškiai išgirdo patarimų, kaip išsaugoti sveikatą be vaistų Paskaitoje šilutiškiai išgirdo patarimų, kaip išsaugoti sveikatą be vaistų Paskaitoje šilutiškiai išgirdo patarimų, kaip išsaugoti sveikatą be vaistų

Spausdinti
Facebook komentarai