Visuomenės sveikatos biuro specialistė pasakoja apie judėjimo naudą sveikatai

Paskaitoje kalbėta apie fizinio aktyvumo reikšmę sveikatai

Kovo 15 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko Šilutės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro paskaita „Fizinio aktyvumo reikšmė sveikatai“. Paskaitą vedė Šilutės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Deimantė Stankutė.

Susitikimo metu lektorė pasakojo, jog stiprinant sveikatą fiziniu aktyvumu būtina atsižvelgti į šiuos ypatumus: nesiekti maksimalių krūvių, bet pajausti judėjimo džiaugsmą. Nereikia  vaikytis labai gero fizinio parengtumo. Kiekvienam žmogui reikia skatinti norą judėti bei padėti pasirinkti įdomią judėjimo formą.  Deimantė Stankutė pasakojo, kad įvairius pratimus galima atlikti namų ruošos metu, tai gali būti kaip kasdieninės gyvensenos dalis.  Žmogus pats pasirenka kasdieninį fizinį aktyvumą, įskaitant visą fiziškai aktyvią veiklą laisvalaikiu ar atliekant buities darbus. Iš tiesų, noras sveikai gyventi yra kiekvieno individualus apsisprendimas.

Paskaitos metu dalyvės diskutavo, kad  pasivaikščiojimas  su draugais,  kaimynais  ar anūkais yra vienas malonumas. Tai yra ne tik judėjimas, bet ir socialinis bendravimas. Tik viskam reikia valios ir pastangų. Jei  stinga valios pasimankštinti namuose, tuomet galima susirasti bendraminčių ir neleisti vienas kitam tinginiauti.

Dalyvės po paskaitos žadėjo daugiau judėti ir rinktis grupelėmis sportuoti.

 

Daiva Kaktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai