Sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia”

Sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia”

Pasaulinė sveikatos diena, inicijuota Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), kuri yra Jungtinių Tautų organizacijos dalis, visame pasaulyje minima nuo 1950 metų. Minint šią dieną PSO siekia atkreipti pasaulio lyderių ir visuomenės dėmesį į kurią nors konkrečią sveikatos problemą, aktualią žmonijai.

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale  balandžio 6 dieną vyko sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia“. Susirinkusius dalyvius visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Laura Kuliešienė supažindino su šiaurietiškų lazdų panaudojimu stiprinant sveikatą.

Šiaurietiškas ėjimas yra vidutinio intensyvumo mankšta, kurios metu naudojamos specialiai šiam ėjimui sukurtos lazdos. Jos reikalingos tam, kad mankštintųsi ne tik apatinės kūno dalys, kaip įprasta vaikščiojant, bet ir viršutinės. Nors ši mankštos forma atsirado Suomijoje, vis daugiau žmonių pasaulyje renkasi šiaurietišką ėjimą dėl savo paprastumo ir teigiamo poveikio sveikatai.

Vaikščiojimo su lazdomis technikos lengvai išmokstama, o taisyklingai atliekant judesius  mankštinasi net 90 procentų viso kūno raumenų. Šiaurietiško ėjimo ir įprasto greito ėjimo judesiai yra vienodi: priešinga ranka ir koja ritmiškai juda pirmyn bei atgal, bet judesiai su lazdomis yra žymiai intensyvesni. Šiaurietiškas ėjimas yra efektyvus ir lengvas būdas mankštintis bet kokio amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonėms.

Kelios užsiėmimo dalyvės labai susidomėjo tokio tipo mankšta ir teiravosi sveikatos specialistės apie tokių lazdų įsigijimą.

 

Sandra Genienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia” Sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia” Sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia” Sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia” Sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia” Sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia” Sveikatingumo užsiėmimas „Judėjimo galia”

Spausdinti
Facebook komentarai