Mokiniai gamina pasakų veikėjus (2)

Integruotos skaitymo skatinimo pamokos „Pasakų veikėjai ant pirštų“

Spalio–gruodžio mėnesiais Vilkyčių pagrindinės mokyklos 3 klasės mokiniai su mokytoja Daiva Jonušiene dalyvavo Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vykusiose integruotose skaitymo skatinimo pamokose „Pasakų veikėjai ant pirštų“.

Veiklos pradžioje bibliotekininkė susipažindino mokinius su lietuvių liaudies pasakomis apie gyvūnus. Šių pasakų pagrindiniai veikėjai yra gyvūnai: laukiniai žvėrys ir naminiai gyvūnai.

Vaikai klausėsi įgarsintų pasakų „Lapės ir ožio trobelė“, „Dangus griūva“, „Vištytė ir gaidžiukas“ bei patys jas skaitė.

Bibliotekininkė išmokė pasigaminti vaidybinį personažą iš popieriaus, naudojamą ant rankos pirštų. Tokios gyvūno figūrėlės padeda lengviau atpasakoti pasaką ir atskleisti gyvūnų charakterius. Pasigaminę kiškio, lapės, vilko ir kitų žvėrių lėles, mokiniai pažadėjo surengti dar vieną pamoką bibliotekoje ir suvaidinti pasakas.

Gruodžio pradžioje trečiokai apsilankė bibliotekoje, kad ištesėtų pažadą. Mokiniai pasiskirstė pasakas ir pasirinko personažus, kuriuos vaidins. Vaidinimo metu jaunieji artistai stengėsi pasakos veikėjus imituoti balsu ir pavaizduoti judesiu. Dalyviams patiko netradicinės pamokos bibliotekoje.

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Mokiniai gamina pasakų veikėjus (1) Mokiniai gamina pasakų veikėjus (3) Mokiniai gamina pasakų veikėjus (4) Mokiniai gamina pasakų veikėjus (5) Mokiniai pristato pasaką su lėlėmis ant pirštų(2) Mokiniai pristato pasaką su lėlėmis ant pirštų(3) Mokiniai pristato pasaką su lėlėmis ant pirštų(4) Mokiniai pristato pasaką su lėlėmis ant pirštų

Spausdinti
Facebook komentarai