Savanorė dalyvauja robotikos užsiėmimuose

Savanorystės patirtis bibliotekoje

Knygos! Vaikystėje šis žodis man visada asocijuodavosi su nutrūktgalviškais nuotykiais, herojais bei stebuklų kupinu pasauliu. Dabar – su mokslu, žiniomis ir intriguojančiais romanais. Tačiau vieta, kurioje jaučiu šilumą ir jaukumą, kurioje galėdavau praleisti valandų valandas, nepasikeitė. Tai – biblioteka.

Sužinojusi, kad Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka siūlo galimybę ten savanoriauti, be ilgų apmąstymų nusprendžiau pasinaudoti šia proga.

Mano savanorystė prasidėjo 2021 m. liepos 1-ąją. Jaunimo savanoriškos tarnybos darbuotojas Rimvydas Petrauskis palydėjo mane iki bibliotekos ir supažindino su Informacijos  skyriaus vedėja Sandra Jablonskiene. Dirbdama Vaikų aptarnavimo, Skaitytojų aptarnavimo, Informacijos skyriuose susipažinau su darbuotojais, kurie, beje, visi yra nuostabūs. Dalį laiko teko praleisti su vaikais. Kartu konstravome robotus robotikos būrelyje, lankėmės Lazerių kambaryje, skaptavome moliūgus. Atsirado puiki galimybė iš arčiau susipažinti su menu „AP galerijos“ patentuotame renginyje „Meno degustacija“ bei daugiau sužinoti apie viešojo ir privataus kalbėjimo požymius pamokoje „Bendravimo situacijos ir viešasis kalbėjimas“. Įsimintiniausios buvo skaitmeninio raštingumo pamokos. Mokydama vidutinio amžiaus žmones išnaudoti telefonų bei įvairių programėlių galimybes, pati įgudau laisviau bendrauti su nepažįstamaisiais. Tai buvo didelis iššūkis ir tuo pačiu metu – nuostabi patirtis.

Dėkoju Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos kolektyvui, kad čia praleistą pusmetį pavertė tokiu įsimintinu laikotarpiu, bei Rimvydui Petrauskiui, padėjusiam įsitraukti į šią nuostabią veiklą.

Savanorė Darija Rudytė

Paskaita Aptariami meniniai kūriniai Savanorė Darija Darija su draugais stalo žaidimo pristatyme Apdovanota savanorės suburta komanda

Spausdinti
Facebook komentarai