Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje

Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu, balandžio 25 dieną, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialą aplankė Kintų pagrindinės mokyklos pirmokai su mokytoja Irena Šerkiene. Pirmokams buvo įdomu sužinoti, koks iš tiesų yra bibliotekininko darbas.

Bibliotekininkas – nuolat tobulėjantis, smalsus, kompetentingas žmogus, einantis koja kojon su šiuolaikinėmis technologijomis. Mokiniai sužinojo, kad bibliotekininko darbas prasideda nuo gražaus ir malonaus bendravimo su bibliotekos lankytojais. Bibliotekininkas turi ne tik išduoti ir priimti knygas, bet ir padėti susirasti skaitytojui reikiamą informaciją, organizuoja parodas, renginius, knygų pristatymus, įvairias edukacijas, skaitmeninio raštingumo mokymus. Moksleiviai prisiminė, kad jie jau buvo surengę ne vieną parodėlę bibliotekoje, dalyvavę ne vienoje edukacijoje.

Balandžio 26–27 dienomis viešojoje bibliotekoje ir filialuose vyko Kraštotyros dienos. Šia proga Kintų bibliotekininkės kvietė savo skaitytojus pasitikrinti žinias ir dalyvauti interaktyviame žaidime – viktorinoje „Senieji Kintų miestelio istoriniai pastatai“. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas jau nuo 2020 metų pradėjo rengti bylą ,,Senieji istoriniai Kintų miestelio pastatai“. Byla nuolatos papildoma nauja informacija.  Viktorinoje dalyvavo Kintų pagrindinės mokyklos šeštos, aštuntos ir devintos klasės jaunimas. Savo jėgas viktorinoje išbandė ir senjorai. Kintiškiai džiaugėsi galimybe pažvelgti į senuosius Kintus ir sužinoti dar negirdėtų faktų apie mylimą miestelį.

Balandžio 28 dieną vaikai pakviesti į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro 2 veiksmų operos „Bulvinė pasaka“ peržiūrą.

 

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė nuvilnijo Kintų bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai