Poetinio laiško rašymas su literate Nijole Baškyte-Kateliniene

Poetinio laiško rašymas su literate Nijole Baškyte-Kateliniene

Penktadienio pavakarę, balandžio 28-ąją, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Švėkšnos filiale vyko gražus pasisėdėjimas su bendraminčiais – knygų ir literatūrinio žodžio mylėtojais. Susitikimo ašis – viešnia iš Šilalės, literatė, kolekcininkė, liaudies medicinos propaguotoja Nijolė Baškytė-Katelinienė.

Susitikimą surengė ir viešnią pristatė bibliotekininkė Danutė Litvinienė, o kalbino Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Rasvita Kundrotaitė.

Ponia Nijolė atsivežė ne tik savo poezijos knygelę „Baltas ilgesio aidas“, bet ir įvairiausių atvirukų, nuotraukų kolekciją. Įvairiaspalvių gėlių atvirukų ir nuotraukų parodos fone ir vyko pokalbis – žodinio laiško rašymas apie kūrybą, vaikystę, skausmingas bei džiugias gyvenimo situacijas, apie pirmąjį eilėraštį, įkvėpimą, apie paštą, kuriame visą gyvenimą dirbo, apie vaikus, augalus, pomėgius ir svajones išleisti prozos ir poezijos knygų.

Labai šiltais žodžiais apie savo draugę kalbėjo ir išraiškingai jos poeziją skaitė poetė iš Kelmės Jadvyga Tautkevičiūtė-Šimkienė. Skambėjo ir pačios autorės skaitoma kūryba.

Maloniai pasikalbėjus atsisveikinta tikintis dar ne kartą susitikti: „Nuostabus rytas vėl / skleisis, / pabirusios mintys belsis… / Akys nustebusios žvelgs – / Kelią į rytdieną šauks. / Ištirpdys laiko vėjas / jūros žvilgsnį ir vėlei… / Sugrįšim!“

Rasvita Kundrotaitė

Poetinio laiško rašymas su literate Nijole Baškyte-Kateliniene

Spausdinti
Facebook komentarai