Lėlininkės kūrybiniame procese aktyviai dalyvavo jaunieji žiūrovai

Lėlininkės kūrybiniame procese aktyviai dalyvavo jaunieji žiūrovai

Spalio 4 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje bei Rusnės filiale viešėjo aktorė, režisierė, lėlininkė, rašytoja, dramaturgė, teatro vadovė, lektorė ir visuomenininkė Aurelija Čeredaitė. Vyko šešėlių teatro „Žalia varna“ magija.

Susitikimo metu viešnia Šilutės Žibų pradinės mokyklos trečiokams (mokyt. Giedrė Šerpytytė) trumpai pristatė lėlių teatrą. Vaikai, smagiai žaisdami ir vaidindami, improvizavo A. Čeredaitės sukurtą pasaką-žaidimą „Eželio vertas pašnekovas“.

Visi renginio dalyviai buvo įtraukti į aktyvų veiksmą. Džiugina tai, kad dauguma vaikų labai norėjo patekti į atranką. Jie į šešėlių teatro personažus įsikūnijo sutarę, kas kuo bus. Valdydami lėles vaidino priskirtus personažus: vieni – grybą, kiti – antytę, treti – lapelius. Trumpai pasitarę renginio dalyviai netruko nusikelti į istoriją apie poetiškos sielos eželį, kuris savo kelionėje įsimyli Ežytę, sutinka kitų šaunių personažų, kartu patiria daug nuotykių.

Vaikai kartu su viešnia valdė šešėlių teatro lėles, o tie, kuriems neužteko vaidmenų, muzikavo  akmenukais, pagaliukais, dainavo sutartines, šoko šokius, mėlyno audinio atraižomis imitavo banguojančią jūrą.

Įdomu tai, kad A. Čeredaitė ne tik kuria, stato spektaklius, bet ir pati gamina lėles bei kitus teatro scenografijai reikalingus rekvizitus. Šio vaidinimo metu vaikai naudojo režisierės sukurtas lėles, dekoracijas.

Smagus žaidybinis susitikimas leido atsiskleisti dalyvių kūrybiškumui, išbandyti save, šiek tiek pažinti aktoriaus ir režisieriaus profesijas.

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Rašytojų – žinianešių – tarnystė skaitymui“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir  Šilutės rajono savivaldybės.

Vita Gerulienė,
Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Lėlininkės kūrybiniame procese aktyviai dalyvavo jaunieji žiūrovai

Spausdinti
Facebook komentarai