Neuropraktikė vedė mokymus apie pagrindines emocijas

Neuropraktikė vedė mokymus apie pagrindines emocijas

Balandžio 23 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Balčių filiale vyko susitikimas su neuroedukatore, neuropraktike Daiva Augaitiene (Tauragė), kuri vedė mokymus „Pagrindinės emocijos ir rekomendacijos joms raminti“.

Pristatyti trys autoriai, kurie kalba apie emocijų svarbą kiekvieno iš mūsų gyvenime. Pateiktos rekomendacijos, kaip galime jas raminti. Buvo kalbama apie Asmenybės ugdymo instituto „RAFAELIS” įkūrėjos, neuroedukacijos pradininkės Lietuvoje Marijos Mendelės-Leliugienės, Astrominerologijos centro ,,PARS FORTUNAE“ įkūrėjos, antropoteosofės, astrominerologės Audronės Ilgevičienės-Astrėjos ir terapeuto, gyduolio, asmeninio bei dvasinio tobulėjimo sistemų kūrėjo, kompozitoriaus, rašytojo, teatro režisieriaus Tomislavo Budako pamąstymus apie emocijas.

Paskaitos metu dalyviai suprato, kad emocijų nuslopinti neįmanoma, jos visada randa būdą pareikšti apie save. Tam, kad būtų ramiau dėl gyvenime padarytų klaidingų sprendimų ir išvengtume savęs kaltinimo, labai svarbu suvokti vieną paslaptį – suklydę savo pasirinkimuose tarp blogio ir gėrio, visada galime pasirinkti iš naujo, t. y. permąstyti savo klaidingus sprendimus, suprasti, kokią gyvenimo pamoką išmokome, atleisti sau.

Emocijas galima reguliuoti savo elgesiu, kvėpavimu, mintimis. Mokymų metu kalbėta apie emocinius prisirišimus, kaip kiekvienas pats gali dirbti su savo emocijomis per savistabą, savidiscipliną, aromaterapijos naudojimą. Akcentuota atleidimo, dėkingumo, atsiprašymo svarba žmogaus gyvenime.

Renginys skirtas 24-ajai Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

 

Genė Gofmanienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Balčių filialo bibliotekininkė

Neuropraktikė vedė mokymus apie pagrindines emocijas

Spausdinti
Facebook komentarai