Protų mūšis „ES – 20“ Vainute

Protų mūšis „ES – 20“ Vainute

Balandžio 26 dieną Vainute praūžė protų mūšis „ES – 20“, skirtas Lietuvos narystės Europos Sąjungoje ir NATO 20-mečiui, Lietuvos dainų šventės 100-mečiui bei Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filialas kartu su Senųjų kaimo tradicijų kultūros centru kvietė burti 5 asmenų komandas ir registruotis į protų mūšį. Džiugu, kad susibūrė net devynios komandos: „Seniūnaičiai“, „Bikava“, „Žavūs ir drąsūs“, „Vainutas“, „Neįgalieji“, „Pažangiosios“, „Balčiuva“, „Augora“ ir „Gimnazijos lašeliai“. Protų mūšį sudarė keturi turai. Klausimai buvo įvairūs: apie Europos Sąjungą, NATO, žinoma, teko atspėti muzikinių kūrinių pavadinimus bei jų atlikėjus. Tad komandoms tikrai buvo kur pasivaržyti.  Šįkart sėkmė nusišypsojo kaimynams iš Katyčių bei jų komandai „Žavūs ir drąsūs“. Surinkę 24 taškus jie tapo protų mūšio nugalėtojais ir buvo apdovanoti Vainuto seniūno Vitalijaus Mockaus prizu.

Muzikinius intarpus dovanojo Justina ir Skaiva bei Bikavėnų vokalinis moterų ansamblis „Žolyna“ (vad. G. Dirgėlienė).

Dėkojame visiems dalyvavusiems, dainininkėms už skambias dainas bei bendrą dainą „Mūsų dienos – kaip šventė“, linksma gaida užbaigusią protų mūšį, ir kolegoms iš viešosios bibliotekos už pagalbą rengiant protų mūšį.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vainuto filialo vyresn. bibliotekininkė

Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute Protų mūšis „ES – 20“ Vainute

Spausdinti
Facebook komentarai