Vilimantas Zablockis pristatydamas knygą

Vilimantas Zablockis pristatydamas knygą kalbėjo apie pasaulio evoliuciją

Balandžio 25 dieną  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale vyko susitikimas su metafizikos mokslų daktaru, Lietuvos menų ir mokslo asociacijos „Vydūno šviesa“ įkūrėju ir prezidentu, visuomenininku, lektoriumi, rašytoju Vilimantu Zablockiu.

Susitikimo pradžioje bibliotekoje susirinkusiai auditorijai svečias papasakojo apie savo nueitą kelią iki mokslininko, rašytojo. Pasaulio, visatos, žmogaus egzistenciniai klausimai jį domino nuo jaunystės, tačiau sovietmečiu nebuvo reikiamos literatūros. Vėliau Vilimantui Zablockiui teko išgyventi sudėtingas situacijas, kuriose dėl nežinomų jėgų jam buvo lemta išlikti šiame pasaulyje. Tai paskatino praplėsti žinias apie žmogaus ir visatos egzistenciją,  žmogaus protą. Tuo tikslu jis 7 metus studijavo JAV, kur baigė du universitetus ir apgynė metafizikos mokslų daktaro disertaciją.

Pristatydamas savo naujausią knygą „Įrodyk man…“  mokslininkas teigė, kad  mes esame tokioje evoliucijos stadijoje, kurioje negalime matyti tikrosios realybės. Esame kvantinė ir fizinė substancija, dvasinė medžiaga, turinti kūną. Esame amžini, tik grįžtame į materialųjį pasaulį pasisemti patirties. Knygoje sudėta autoriaus patirtis, sutiktų žmonių išgyvenimai. Knyga dedikuota Vilhelmui Storostui-Vydūnui – neįprastos drąsos, valios ir kuklumo žmogui.

Klausytojai aktyviai dalyvavo paskaitoje – uždavė klausimų, diskutavo su lektoriumi. Atsisveikindamas rašytojas palinkėjo kiekvieną dieną pasitikti pasveikinant saulę, visatą, nebijoti, tikėti, domėtis. Ir daugiau šviesos mūsų gyvenime.

 

Danutė Bružienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Vilimantas Zablockis pristatydamas knygą Vilimantas Zablockis pristatydamas knygą Vilimantas Zablockis pristatydamas knygą

Spausdinti
Facebook komentarai