Dramatiškų sausio įvykių liudininkai susirinko pasidalinti prisiminimais

Sausio 16 dieną, nepaisant už lango siautėjančio žvarbaus vėjo, Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale susirinko būrelis rusniškių paminėti 1991 metų sausio mėnesio įvykius. Tylos minute pagerbus tomis tragiškomis dienomis už laisvę kritusių patriotų atminimą, peržiūrėtos tų dienų kronikos.

Rusniškiai, tuo metu budėję prie Lietuvai gyvybiškai svarbių objektų Vilniuje, pasidalino savo atsiminimais, nuotraukomis, jau nuo laiko pageltusiomis laikraščių iškarpomis Neliko abejingų Rapolo Rimašausko. Birutės Servienės, Roberto Kubiliaus, Vandos Virketienės atsiminimams ir pamąstymams apie tomis dienomis visus užvaldžiusį patriotizmą, ryžtą, o kartu ir pasididžiavimą maža, bet tomis dienomis tokia didžia Lietuva.

Kartu praleistas laikas dar kartą visus nukėlė į tas gana tolimas, tačiau neišdylančiomis emocijomis, aplankančiais prisiminimais artimas dienas. Mūsų, tų dienų įvykių tiesioginių ar netiesioginių dalyvių, pareiga – atskleisti to meto dramatizmą ir kartu didingumą jaunimui, kurie to nematė, nesuvokia per beprotišką nūdienos bėgsmą, informacijos srautą, kartais ir emocinį nihilizmą.

Renginio pabaigoje nuskambėjo mūsų tautos poeto Justino Marcinkevičiaus žodžiai: „Vėliavą ne taip sunku iškelti, kaip sunku per kasdienybę nešti…“

 

Auksė Čėsnienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai