Skaitymo skatinimo konkursai Inkaklių filiale

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialas jau antri metai dalyvauja Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos organizuojamame respublikiniame skaitymo skatinimo konkurse „Gerasis skaitymo virusas“, kuris šiemet pavadintas – „100 praeities ir dabarties klausimų“. Šiuo konkursu siekta įvairiais būdais skatinti mokinių ir jų tėvelių skaitymą, sudominti skaitymu neskaitančius, ugdyti mokinių kūrybinius gebėjimus. Konkurse dalyvavo devynios bibliotekos iš Kretingos, Klaipėdos, Skuodo ir Šilutės rajonų.

Sausio – kovo mėnesiais mokiniai skaitė knygas ir pildė perskaitytų knygų bilietukus, kuriuos dėjo į specialią dėžę. Gegužės mėnesio pradžioje suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad Inkaklių filiale Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos Inkaklių skyriaus pradinių klasių mokiniai perskaitė 167 knygeles. Daugiausia knygų perskaitė: Dirgėlaitė Ligita (1 klasė), Zaramba Mantas (3 klasė), Zaramba Tomas (3 klasė), Zaramba Karolis (4 klasė) ir Andriuškaitė Vilija (4 klasė). Jiems gegužės 31 d. Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos direktorė Dalia Dirgėlienė su pavaduotoja ugdymui Ona Jurjoniene įteikė padėkas ir dovanėles. Dalia Dirgėlienė pasidžiaugė, kad skaito ne tik pavienei vaikai, bet ir visa šeima, bei palinkėjo visiems draugauti su knyga ir skaitymu.

 

Pasibaigus vienam skaitymo skatinimo konkursui Inkaklių filiale, nuo birželio 1 d. prasideda kitas – „Skaitymo iššūkis 2018“, kuris vyks iki rugpjūčio 31 d. Konkursą organizuoja Lietuvos bibliotekos. Jame kviečiami dalyvauti bet kurio amžiaus skaitytojai. Tereikia pasiryžti perskaityti penkias knygas tam tikromis temomis, užsiregistruoti internete https://app.vasarasuknyga.lt arba savo bibliotekoje, atlikti užduotis ir galima laimėti vertingus prizus. Daugiau informacijos apie konkursą svetainėse http://vasarasuknyga.lt/ ir https://www.facebook.com/vasarasuknyga/ .

Inkaklių filialas kviečia ir didelius, ir mažus prisijungti prie šio konkurso. Juk skaitymas ne tik lavina dėmesio sutelkimą ir susikaupimą, žodinius gebėjimus, atmintį, vaizduotę, mažina stresą, bet skaitydami knygas tampate protingesni, įdomesni, atrandame ir kuriame save ir netgi galime pakeisti pasaulį…

 

 

Daiva Milkerienė,
Inkaklių filialo bibliotekininkė

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai