Bibliotekoje atgijo mūzos

krybini dirbtuvi dalyviai kartu su s.janu2012 m. rugsėjo 20 d., Rita Blauzdytė

 

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje būrelis teatro mėgėjų susirinko į kūrybines teatro dirbtuves, kur jų laukė režisierius Sigutis Jačėnas su programos „Kai mūzos žiedlapius beria…” scenarijumi, kurį turėjo parengti ir interpretuoti į kūrybines teatro dirbtuves susirinkę dalyviai.

Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji biblioteka įgyvendina projektą „Keliaujantis menas” (projekto vadovė Daiva Nakrošienė), kuris yra skirtas mažinti kultūrinę ir socialinę atskirtį, skatinti savanoriavimą, organizuoti kūrybines dirbtuves ir kultūrinius renginius Klaipėdos regiono kaimo ir miestelių bibliotekose.
Su kūrybinėmis dirbtuvėmis į biblioteką atvykęs Sigutis Jačėnas – gerai žinomas kaip aktorius, režisierius, vienas iš „Keistuolių teatro” įkūrėjų, VšĮ „Vieno aktoriaus teatras” steigėjas ir vadovas, kultūros projektų iniciatorius, skaitovas, dainų autorius ir atlikėjas, renginių scenarijų autorius, režisierius ir vedėjas, televizijos bei radijo laidų rengėjas, kompaktinių plokštelių kolekcijos „Lietuvos aktorių balsai” sudarytojas, prodiuseris ir leidėjas.
Teatro dirbtuvės buvo skirtos visiems, norintiems susieti savo gyvenimą su menu, išmokti kūrybiškai interpretuoti realybę, siekiantiems suvokti šiuolaikinio kūrybos proceso subtilybes, visiems, kurie siekia žinių ir supranta kūrybą, kaip neatsiejamą šiuolaikinio žmogaus gyvenimo dalį.
Kūrybinių dirbtuvių metu režisierius Sigutis Jačėnas įvairiapusiškai pristatė savo profesinės veiklos sritį, susirinkusiesiems praplėtė meno pažinimo akiratį. Pasak aktoriaus, teatre svarbu ne tik atrasti tą žodį, kuris yra parašytas, bet ir jį ištarti taip, kad pajustum harmoniją. S. Jačėno teatro dirbtuvių dalyviai įsijungė į aktyvią veiklą – interpretavo poetės Juditos Vaičiūnaitės lyriką. Šios poetės kūryba pasirinkta ne atsitiktinai – šiais metais minimos J. Vaičiūnaitės 75-osios gimimo metinės. Panaudojant vaidybos elementus, sirtakio šokio žingsnius, rašytojos J. Vaičiūnaitės kūryboje įamžintų devynių mūzų žodžiai prabilo susirinkusiųjų lūpose. Taip dirbtuvių dalyviai, užsiimdami kūrybine-edukacine veikla, vystė meninį skonį ir gebėjimus, bandė suvokti žodžio galią ir svarbą.
Kūrybinių dirbtuvių rezultatas buvo pristatytas bendruomenei vakaro renginyje, kuri taip pat buvo įtraukta į bendrą sirtakio šokį kartu su teatro dirbtuvių dalyviais.

krybini dirbtuvi dalyviai interpretuoja poets j.vaiinaits  lyrik

reisierius s. janas su programos kai mzos iedlapius beria scenarijumi

Spausdinti
Facebook komentarai