F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje – paskaita apie internete slypinčias grėsmes vaikams

Trancliacija2013 m. vasario mėn. 1 d. Informacijos skyrius    

2013 m. vasario 5 dieną jau 10-ąjį kartą minėsime Tarptautinę saugesnio interneto dieną. Šių metų dienos tema – Teisės ir atsakomybė internete, šūkis – Junkis pagarbiai ir atsakingai!

     Artėjant šiai dienai F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vasario 1 d. 10.00 val. vyko tiesioginė paskaita internetu „Kaip užtikrinti saugesnį vaikų bendravimą internetu ir mobiliuoju telefonu?”. Paskaitą rengė asociacija „Langas į ateitį”, viešoji įstaiga „Vaikų linija” ir bendrovė TEO.
     Asociacijos „Langas į ateitį” direktorė Loreta Križinauskienė pristatė įvairias priemones, kuriomis siekiama sukurti kuo saugesnę interneto aplinką vaikams, o psichologas, „Vaikų linijos” vadovas dr. Robertas Povilaitis papasakojo apie internete slypinčias grėsmes vaikų psichologinei sveikatai, patyčių formas: įžeidinėjimus, juodinimą/šmeižimą, apsimetimą kitu asmeniu, atstūmimą ir kt. Saugesnio interneto tema yra aktuali visiems suaugusiems žmonėms, kurie suteikia vaikams prieigą prie interneto ar leidžia naudotis mobiliaisiais telefonais. Visi, kuriems rūpi apsaugoti savo vaikus nuo internete slypinčių grėsmių daug informacijos gali rasti interneto svetainėje www.draugiskasinternetas.lt, www.vaikulinija.lt.

Spausdinti
Facebook komentarai