Projektas „Mano knygelė“

Žemaičių Naumiesčio mokyklos-darželio „Pelėdžiukų“ grupė vykdė projektą „Mano knygelė“, skirtą Tarptautinei gimtosios kalbos dienai paminėti. Su vaikais kalbėta apie knygas: mažas ir dideles, plonas ir storas, eilėraščių ir pasakų. Ikimokyklinukai apžiūrinėjo, vartė, domėjosi knygelėmis ir jų turiniu, aptarė iš namų atsineštas knygeles, jų įvairovę.

Vaikai sukūrė šias knygeles:  „Vištytė ir gaidelis“, „Knyga apie Lietuvą“, „Mano knygelė“. Taip jaunieji skaitytojai ugdė savo kūrybinius gebėjimus. Pristatyti savo sukurtų knygelių vaikai vyko į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filialą, kur juos pasitiko bibliotekininkės Nijolė Rimkienė ir  Danutė Bružienė. Vaikai ne tik papasakojo, kaip sekėsi būti knygelių kūrėjais, bet ir suvaidino pasaką „Vištytė ir gaidelis“, surengė koncertą, išgirdo žemaitišką pasaką „Višta ir žąsis“. Savo sukurtas knygeles vaikai paliko bibliotekoje, ten bus surengta jų paroda.

Kiekvieną knygelės kūrėją bibliotekininkė apdovanojo spalvingu atviruku. Džiugu, kad projekto metu  pavyko vaikus sudominti veikla, susijusia su knygomis, kad vaikai įgijo daugiau žinių, patyrė gerų emocijų, buvo aktyvūs dalyviai. Ikimokyklinukai dėkojo ir žadėjo dažniau apsilankyti bibliotekoje.

Pedagogė  Milana Macijauskaitė

Spausdinti
Facebook komentarai