Interaktyvūs šokiai stovyklautojams

Vasariškas vaikų šurmulys bibliotekoje

Jei atsibodo karščiai ir nieko neveikimas arba kiurksojimas prie televizoriaus ekrano namuose, tuomet ši informacija tau. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir toliau vykdoma LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojama iniciatyva „Atverk duris vasarai“. Bibliotekininkai jau šeštus metus dalyvauja šioje akcijoje ir suteikia vaikams galimybę prasmingai leisti atostogas, organizuodami edukacinius bei robotikos užsiėmimus, knygų skaitymo popietes, virtualias pramogas ar lauko žaidimų varžytuves.

Mielai laukiami ir stovyklautojai iš Šilutės bei aplinkinių rajonų. Liepos 8 dieną F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje lankėsi Vaikų žaidimų kambario „Kukulis“ stovyklautojai. Jie konstravo LEGO robotus ir judėjo interaktyvių šokių ritmu.

Nepamirškite ir skaitymo iššūkio „Vasara su knyga”. Šių metų iššūkio ambasadorius – vienas populiariausių jaunosios kartos knygų vaikams rašytojų Tomas Dirgėla. O pagrindinis rėmėjas yra  „Xiaomi“, tad nepraleiskite progos ne tik perskaityti 5 įdomias knygas, bet ir dalyvauti šioje akcijoje bei laimėti prizų (daugiau informacijos www.vasarasuknyga.lt).

Kitą trečiadienį, liepos 14 dieną, 14.00 val., kviečiame visus F. Bajoraičio viešosios bibliotekos jaunuosius bičiulius, turinčius augintinį ar  tiesiog mylinčius gyvūnėlius, ateiti į biblioteką (Tilžės g. 10)  su savo augintiniu. Vyks popietė „Diena su augintiniu. Jų  priežiūros ypatybės“. Sužinosite, kaip tinkamai prižiūrėti augintinio kailiuką, taisyklingai maudyti ir pastebėti signalus, kada jis blogai jaučiasi. Apie visa tai ir dar daugiau papasakos šunų ir kačių kirpyklos „Laiminga uodega“ savininkė  Rita Šerė. Maloniai laiksime jūsų ir jūsų augintinių. Nesvarbu, kas tai būtų, šuo, katė, gyvalazdė ar tarantulas, lauksime jūsų visų.

Ilona Jonikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė

Kukulio stovyklautojai stato lego

Spausdinti
Facebook komentarai