Protų_mūšis_vaikams_„Kalbanti dėžė“_02

Protų mūšis vaikams „Kalbanti dėžė“

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje lapkričio 18 dieną vaikams surengtas protų mūšis „Kalbanti dėžė“, skirtas Pasaulinei televizijos dienai, kuri Generalinės asamblėjos sprendimu pradėta švęsti nuo 1997 metų, o minima lapkričio 21 dieną.

Televizijos užuomazgos apima daugiau nei 90 metų. Nuo puikios pramogos iki ketvirtosios valdžios – taip šiandien apibūdinama televizija, kuri neabejotinai užima svarbią vietą mūsų gyvenime. Be televizijos šiandien milijonai žmonių nebeįsivaizduoja savo gyvenimo. Televizija (TV) – vienas svarbiausių informacijos šaltinių, pranešantis apie svarbiausius įvykius šalia mūsų ir visame pasaulyje. Tai patrauklus žinių šaltinis bei edukacijos būdas, puiki laisvalaikio pramoga. Šiandien televizija gal dažniau sulaukia kritikos nei komplimentų ir pagarbos, tačiau tai nemenkina jos karaliavimo žmonių gyvenime. Skaičiuojama, kad vidutinis pasaulio gyventojas per visą gyvenimą vien žiūrėdamas TV praleidžia apie 9 metus. Ištisus dešimtmečius televizija buvo pagrindinis ir bene vienintelis pramogų šaltinis namuose. Išplitus internetui, atsirado daugiau alternatyvų, kokio turinio laidas žiūrėti namuose.

Protų mūšyje „Kalbanti dėžė“ dalyvavę vaikai buvo skatinami varžytis ir įgyti naujų žinių iš televizijos istorijos pasaulyje ir Lietuvoje. Jie sužinojo, kada išrastas televizorius, kada pirmą kartą pradėta transliuoti TV. Viktorinos dalyviai išgirdo faktą, kad Vilniaus televizijos bokštas yra aukščiausias statinys Lietuvoje, išsiaiškino, koks jo aukštis. Pateikti klausimai buvo susiję su įdomiais, negirdėtais faktais apie serialus ir televizijos laidas. Protų mūšis vaikams labai patiko, tai buvo puiki proga pagilinti žinias ir pasivaržyti.

Siūlome sužaisti interaktyvią viktoriną, skirtą Pasaulinei televizijos dienai, susipažinti su televizijos istorija ir sužinoti įdomybių.

Viktoriną rasite čia: Spausk čia!Protų mūšis!

Edgaras Strelčiūnas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkas

Protų_mūšis_vaikams_„Kalbanti dėžė“_01

Spausdinti
Facebook komentarai