1s klasė su mokytoja

Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ pristatytas dar didesniam moksleivių būriui

Keliaujant po Šilutės miesto mokyklas lapkričio 25 dieną Šilutės Vydūno gimnazijos 1s klasės mokiniams (auklėtoja Lilija Zdanevičienė) pamokos metu pristatytas stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“.

Mokiniai buvo pasiskirstę į 5 komandas, kiekvienai duotas stalo žaidimas. Jų puikios emocijos liejosi nuo pat žaidimo pradžios. Matėsi didelis ryžtas ir noras pažinti savo kraštą. Viso žaidimo metu klasėje vyravo pakili nuotaika, jautėsi puikus dalyvių nusiteikimas žaisti žaidimą, artimą kiekvienam, kilusiam iš Šilutės krašto. Žaisdamas šį žaidimą jaunimas kitu būdu atrado miesto ir rajono istoriją. Pildydami savo žinių bagažą mokiniai su kiekvienu faktu ar teiginiu sužinojo naujų ir prisiminė užmirštus dalykus apie savo krašto žymias asmenybes, lankytinas vietas, kultūros ir istorijos paveldo objektus, papročius bei tradicijas.

Pasibaigus pamokai su gimnazistais aptartas stalo žaidimas. Diskusijos metu mokiniai dalijosi mintimis apie tai, ką naujo sužinojo, ką labiausiai įsidėmėjo. Padėkota mokiniams ir mokytojai už bendradarbiavimą, o Šilutės Vydūno gimnazijai padovanotas stalo žaidimas, kurį bus galima integruoti į Lietuvos istorijos, lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo pamokas.

Lapkričio 26 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje apsilankė Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro 10a ir 10b klasės moksleiviai kartu su mokytoju Aurimu Liekiu ir socialine pedagoge Aušra Vingiene. Jaunimui irgi buvo pristatytas stalo žaidimas ir paįvairinta pamoka, suteikiant žinių apie Šilutės kraštą.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Ovidijus Normantas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkas

Dešimtokai kaupia žinias apie Šilutę Dešimtokai žaidžia stalo žaidimą Džiaugiasi žaidimu Klausosi klausimo Komanda žaidžia stalo žaidimą apie Šilutę Komandinis žaidimas suartina Mokiniai skaito klausimą Žaidimo eiga Ridena kauliuką Žaidimo eiga Žaidžia stalo žaidimą

Spausdinti
Facebook komentarai