Vaikai dalinasi naujai išmoktais faktais apie Šilutę

Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ jau pasiekė Gargždus bei Dituvą

Lapkričio 24 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkai pradėjo keliaujantį stalo žaidimo „Keliauk ir pažink Šilutę“ turą ir pristatė savo kūrinį projekto partneriams – Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešajai bibliotekai. Pristatyme dalyvavo Vaikų literatūros skyriaus vedėjos pavaduotoja edukacinei ir informacinei veiklai Albina Ananjeva ir Vaikų literatūros skyriaus vyresnioji bibliotekininkė, profesionali gidė Rasa Dambrauskienė. Žaidimo pristatymas dėl vietos trūkumo bibliotekoje vyko Gargždų „Minijos“ progimnazijoje. Žaidimą žaidė 7c klasės moksleiviai, kuriuos subūrė anglų kalbos mokytoja metodininkė Stefanija Piaulokienė.

Renginio vedėjai pristačius stalo žaidimo atsiradimo istoriją, kūrėjus, dalyviai buvo pakviesti žaisti interaktyvią žaidimo versiją. Vaikams tokia viktorinos forma bei balsavimas aktyvaus atsako pulteliais buvo nauja patirtis, taigi žaidimas suteikė išties puikių emocijų, jie su dideliu  entuziazmu rinkosi atsakymų variantus. Šilutiškius džiugino faktas, kad Gargždų moksleiviai pademonstravo puikias žinias apie Šilutės miestą ir rajoną. Užbaigus žaidimą surengta trumpa apžvalga, kurioje moksleiviai dalinosi tuo, ką naujo sužinojo. Kiekviena komanda pasidalino mintimis apie labiausiai įsiminusius ir nustebinusius faktus. Tiek moksleiviai, tiek mokytoja bei bibliotekininkės vienbalsiai sakė – žaidimas labai patiko.

Lapkričio 25 dieną žaidimo pristatymas vyko Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Dituvos filiale, kur žaidimo kūrėjus iš Šilutės šiltai priėmė bibliotekininkė Jurgita Butkė, o žaidimui dalyvius subūrė Dituvos pagrindinės mokyklos geografijos mokytoja Sigita Breslavskienė. Žaidė mišrios 5, 6, 8, 9, 10 klasių moksleivių komandos. Vaikai stebino puikiomis žiniomis. Tiesa, jie prisipažino, kad protų mūšiui ruošėsi iš anksto, kartu su mokytoja apžvelgė svarbiausius faktus apie Šilutę. Jaukioje nedidukėje bibliotekoje džiugu buvo stebėti, kaip vaikai susidomėję tarėsi, diskutavo tarpusavyje ir skubėjo atsakinėti į klausimus, nes ne tik taškai, bet ir greitis lemia žaidimo nugalėtoją. Tradicine varžytuvių dalimi tapo trumpa refleksija, kurios metu žaidimo dalyviai pasidalino tuo, ką naujo sužinojo apie Šilutę, jos kraštą. Vieni pirmąkart sužinojo apie trikampę Degučių Šv. Vincento Ferero bažnyčią, kitiems įsiminė didžiausias Lietuvoje Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčios laikrodis, tretiems smagus lietuvininkų žodis „špicbukas“, kuris reiškia „išdykėlis“. Bibliotekininkei Jurgitai padovanotas stalo žaidimas, o ji žadėjo burti bendruomenę pažinti ir atrasti Šilutę.

Žaidimas sukurtas vykdant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ (vadovė – Sandra Jablonskienė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnioji bibliotekininkė

Bibliotekininkė ploja Bibliotekininkės Mokytoja ir bibliotekininkė Mokytoja pristato mokiniams Moksleivė pasakoja kaip patiko žaidimas Nugalėtojų komanda Renginio vedėja demonstruoja stalo žaidimą Renginio vedėja įteikia bibliotekinininkei stalo žaidimą Vaikai balsuoja Vaikai komandoje renkasi atsakymo variantą Vaikai prie stalų tariasi Vaikai šypsosi su prizais

Spausdinti
Facebook komentarai