„Keliauk ir pažink Šilutę“ pristatymas Juknaičių pagrindinės mokyklos aštuntokams

Žaidimo „Keliauk ir pažink Šilutę“ pristatymas Juknaičių bibliotekoje

Lapkričio 25 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale vyko naujo stalo žaidimo „Keliauk ir pažink Šilutę“ pristatymas Juknaičių pagrindinės mokyklos aštuntokams.

Stalo žaidimo „Keliauk ir pažink Šilutę“ idėjos autoriai ir kūrėjai – Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus bibliotekininkai, žaidimo dailininkas apipavidalintojas –  Andrius Sirtautas. Žaidimo kūrėjai kviečia suburti savo draugų ratą ir kartu apkeliauti 510 metų Šilutės gyvavimo laikotarpį.

Pristačius žaidimą ir paaiškinus taisykles moksleiviai sėdo prie stalų ir pasitikrino savo žinias apie Šilutės krašto istoriją, architektūrą, kultūros objektus, tradicijas, papročius, iškilias asmenybes, lankytinas vietas, šiam kraštui būdingus gamtos reiškinius ir kt. Kaip ir kiekviename žaidime žaidžiant reikalinga sėkmė, nes jeigu išridenus kauliuką atsistoji ant raudono langelio su užrašu „Sustok, pavalgyk žuvienės“, „Atsipūsk, pažvejok“ teks praleisti vieną ėjimą.

Greičiausiai pasiekę finišą aštuntokai tapo nugalėtojais, jiems įteiktos saldžios dovanos, o mokytojai Meilei Žadeikienei padovanotas stalo žaidimas. Šią puikią edukacinę priemonę visiems, norintiems pažinti Šilutės krašto istoriją ir kultūros paveldą, Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka padovanojo ir Juknaičių bibliotekai.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

„Keliauk ir pažink Šilutę“ pristatymas mokytojai Meilei Žadeikienei padovanotas stalo žaidimas

Spausdinti
Facebook komentarai