O kaip toliau

Rusniškės išbandė naują stalo žaidimą „Keliauk ir pažink Šilutę“

Nežiūrint į tai, kad gruodžio 7-osios pavakarę spaudė šiais metais dar neregėtas šaltukas, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale buvo karšta. Čia bibliotekininkai pristatė naują stalo žaidimą „Keliauk ir pažink Šilutę“, kurį žaidžiant reikia atsakyti į klausimus apie Šilutės miestą bei rajoną, žymius žmones, išskirtines vietas, kt.

Žaisti žaidimą pakviestos Salos etnokultūros ir informacijos centro etnografinio ansamblio „Sklada“ narės su vadove Dalia Kubiliene. Vos ne dvi valandos pralėkė nepastebimai. Klausimai buvo vieni už kitus įdomesni, kartais reikalaujantys tikrai išsamių žinių ar pasikapstymo atminties kertelėse. Azartiškai buvo ridenamas kauliukas, bandoma išsirinkti teisingus atsakymus. Šis žaidimas suteikė žaidėjoms galimybę pasitikrinti jau turimas žinias, sužinoti daug naujo. Aišku, nugalėjo draugystė. Visos žaidimo dalyvės apdovanotos knygomis.

Naujasis stalo žaidimas tikrai keliaus per rusniškių namus, sudarydamas galimybę susėsti šeimoms prie stalo, pasidalinti turimomis žiniomis, pajusti  Kalėdų dvasią, bendrą atradimo džiaugsmą.

Pasibaigus  žaidimui  viešnios apžiūrėjo Šilutės meno mokyklos Kintų dailės klasės mokinių kalėdinių atvirukų parodą, eksponuojamą Rusnės bibliotekoje.

Žaidimas sukurtas vykdant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ (vadovė – Sandra Jablonskienė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Algimantas Čėsna,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo vyresn. bibliotekininkas

O jeigu taip Gal lengvesnis klausimas

Spausdinti
Facebook komentarai