Trečios ir ketvirtos klasės komandos

Protų mūšis „Pasitikrink žinias apie Kalėdas“

Gruodžio 1 ir 2 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale vyko kalėdinis protų mūšis „Pasitikrink žinias apie Kalėdas“.

Pasiskirstę į komandas, išsirinkę kapitonus ir sugalvoję komandų pavadinimus, vaikai atsakinėjo į klausimus. Žaisdami jie sužinojo, kas yra kūčia. Pasirodo, tai yra ne kūčiukai, o nuo senų senovės pagrindinis Kūčių patiekalas, gaminamas iš grūdų, pupų, žirnių, aguonų, pasaldinamas  medumi. Protų mūšio dalyviai įsiminė Kalėdų dienų pavadinimus: pirmoji – Didžioji, antroji – Kalėdų, trečioji – Ledų, ketvirtoji – Bernelių. Prisiminė kiek elnių tempia Kalėdų Senelio roges,  kokie jų vardai. Juk rogės yra vienas iš gražiausių žiemos švenčių simbolių. Tie, kas nežinojo, turėjo atspėti, kokia sniego cheminė formulė, kas buvo komedijos „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ pagrindinio vaidmens atlikėjas.

Renginio metu netrūko juoko, šypsenų, lengvo azarto, geros nuotaikos. Suskaičiavus taškus paaiškėjo, kad gruodžio 1 dieną pirmos ir antros klasių protų mūšyje geriausiai sekėsi „Senelių“ komandai, o gruodžio 2 dieną – trečios ir ketvirtos klasių „Policininkų“ komandai, penktokų protų mūšio kovoje laimėjo komanda „Trys broliai“.

Žaidime dalyvavusios komandos apdovanotos saldžiomis dovanomis. Visos veiklos metu vaikų veiduose švytėjo šypsenos ir nesvarbu, kas nugalėjo. Svarbiausia – įgytos žinios, smagūs potyriai, šventinė nuotaika ir artėjančios šv. Kalėdos.

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Laimėjo „Senelių“ komanda Penktokų komandos Trečiokai ir ketvirtokai tikrina savo žinias

Spausdinti
Facebook komentarai