Žaidimo įkarštyje

Jaukioje prieškalėdinėje popietėje eilės, žaidimas, arbata

Gruodžio 15 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale vyko popietė „Mano rankose gimsta stebuklas“, kurios metu eiliuotoja Diana Mickienė pristatė ne tik savo naujausius eilėraščius, bet ir kalėdinių puokščių parodą. Popietės dalyviai dalinosi prisiminimais, kaip vaikystėje ruošėsi, puošėsi, padėjo gaminti valgius Kūčioms ir Kalėdoms.

Po prisiminimų apie gražiausių metų švenčių papročius, popietės dalyviai buvo pakviesti sužaisti naują stalo žaidimą „Keliauk ir pažink Šilutę“, kurį sukūrė Šilutės bibliotekininkai. Žaidimo klausimai iškart įtraukė ir sudomino dalyvius, gera nuotaika tvyrojo viso žaidimo metu. Žaidimo dalyviai praplėtė žinias apie unikalų Šilutės kraštą, turtingą savo istorijos bei kultūros paveldu.

Po žaidimo visi susėdo arbatos puodeliui, taip paminėdami gruodžio 15 dieną – Tarptautinę arbatos dieną. Ji skirta populiarinti arbatos gėrimo kultūrą. Arbata yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, geriamas nepriklausomai nuo tautybės, dienos laiko ir kulinarinių pomėgių. Pirmą kartą arbatos diena buvo paminėta 2004 metais Indijos sostinėje – Naujajame Delyje, o 2015 metais Indijos vyriausybės iniciatyva buvo patvirtinta kaip Tarptautinė arbatos diena.

Popietės dalyviai kupini gerų emocijų, dvasiškai pakylėti ir maloniai praleidę popietę kartu išsiskirstė laukti pačių gražiausių metų švenčių.

Marina Lodusova,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Katyčių filialo vyr. bibliotekininkė

Diana skaito eiles Žaidimas tęsiasi

Spausdinti
Facebook komentarai