Mandalų parodos lankytojai

Nijolės Masiulienės mandalų paroda

Sausio mėnesį Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filiale eksponuojama kūrėjos, bibliotekininkės Nijolės Masiulienės mandalų paroda „Gyvenimo spalvos“.

N. Masiulienė yra kilusi iš Žemaičių Naumiesčio (Šilutės r.) 1976–1986 metais ji dirbo Šilutės F. Bajoraičio viešosios (tuomet Šilutės rajono centrinės) bibliotekos direktorės pavaduotoja, vėliau persikėlė gyventi į Jurbarką ir 26 metus vadovavo Jurbarko viešajai bibliotekai.

Dar vaikystėje Nijolė mėgo piešti, tačiau ugdyti šį pomėgį nelikdavo laiko – šeima, vaikai, darbas. Išėjus į užtarnautą poilsį atsirado laiko piešti, o karantinas pastūmėjo kurti mandalas.

Žodis „mandala“ sanskrito kalboje reiškia ratą su centru. Tai geometrinė kompozicija, simboliškai vaizduojanti tam tikrą dvasinę, kosminę ar psichologinę tvarką. Mandalas dažniausiai sudaro apskritimai, kvadratai, trikampiai, besitelkiantys apie centrinį tašką. Mandalų piešimas leidžia išsiaiškinti emocines problemas bei siekti dvasinės pilnatvės, padėti labiau pažinti save. Šis metodas naudojamas ir gydymo praktikoje.

N. Masiulienės darbai – tai jos pačios rankų sukurta geometrija. Kiekviena mandala skirtinga forma, motyvu, spalva. Daug gamtos motyvų – įvairiausių gėlių, medžių lapų, žiedlapių, paukščių, boružėlių, dangaus kūnų. Ir begalė spalvų. Parodos autorė labai mėgsta ryškias spalvas. Kiekviena mandala turi ir savo pavadinimą: „Mėlynos gėlės“, „Tarp žvaigždžių“, „Šviesa iš tamsos“ ir kt.

Parodos lankytojų akį patraukia būtent ryškios spalvos, kurios tarsi kviečia į mandalą įsižiūrėti atidžiau bei kelia teigiamas emocijas.

Inkaklių filiale paroda veiks iki sausio 30 d.

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai