Vyksta komandinis darbas

Interaktyvios vaikų atostogos bibliotekoje

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Laučių filiale vasario 17 dieną vyko interaktyvios vaikų ir jaunimo atostogos. Jie kartu su bibliotekininke vyko į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką, kur turėjo galimybę smagiai praleisti laiką. Interaktyvias pramogas pristatė ir užsiėmimus vedė Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Normantas.

Pirmiausia vaikai išmėgino interaktyvų žaidimą „Grindopolis 2.0“ – tai tarsi stalo žaidimas, tik veiksmas vyksta ant grindų. Žaidėjui distanciniu pulteliu išridenus virtualų kauliuką, reikėjo vaikščioti žaidimo lenta, bet ne figūrėlėmis, o savomis kojomis. Žaisdami šį žaidimą dalyviai sužinojo daug įdomių faktų apie Mažąją Lietuvą, jos istoriją, papročius ir žymias asmenybes.

Vėliau jaunimas apsilankė Lazerių labirinte, kur turėjo įveikti kliūtis. Žaisdami sportinę estafetę „Lazerių labirintas“ dalyviai tarsi veiksmo filme rangėsi per švytinčius lazerius, stengdamiesi jų nepaliesti. Svarbu buvo tai, kad niekas jų nepastebėtų. Vieni sunkiau, kiti lengviau, bet visi įveikė užduotį. Šis kambarys paliko neišdildomą įspūdį muzikos ir dūmų efektais.

Paskutiniame etape laukė įžvalgumo ir atminties išbandymas – interaktyvūs kubai „iMO Learn“. Šeši dalyviai pasiskirstę į dvi komandas vykdė vedėjo rodomas užduotis. Pradžioje sekėsi kiek sunkiau, bet kuo užduotys buvo sunkesnės, tuo geriau sekėsi, tikriausiai todėl, kad žaidėjai  žaidė komandoje.

Dalyviai buvo labai patenkinti turėdami galimybę išbandyti savo žinias apie Mažąją Lietuvą, parodyti savo lankstumą bei dėmesingumą atlikdami įvairias interaktyvias užduotis.

Sonata Dauskartė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Laučių filialo bibliotekininkė

Ieško mygtuko lazerių kambaryje Jaunimas aplankė Šilutės viešąją biblioteką Jaunimas išbandė žaidimą Grindopolis Komandinis darbas Merginos atsakinėja į klausimus

Spausdinti
Facebook komentarai