Kūrybiniai darbai ,,Deimantinė mozaika,,

Nijolės Rubežienės velti paveikslai ir deimantinės mozaikos eksponuojamos Grabupių bibliotekoje

Vasario 24 dieną į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialą susirinko bibliotekos lankytojos. Čia buvo pristatytos dvi Nijolės Rubežienės  kūrybinių darbų parodos – ,,Pasakų šalyje“ ir ,,Deimantinė terapija“.

Prisiminusi  savo pomėgį kūrybiniams darbams, kuriems vis pritrūkdavo laiko, moteris  pradėjo velti paveikslus iš vilnos. Juose atsispindi gamtos peizažai bei gyvūnija. Paveikslai atrodo  lyg iš pasakos šalies. Autorė įdėjo daug kruopštaus darbo juos kurdama – nuo idėjos iki galutinio rezultato.

,,Dėl susiklosčiusios pandeminės situacijos  liko buvimas namuose, be jokio skubėjimo, be neatidėliotinų reikalų, susitikimų. Tai taip  neįprasta mūsų beprotiškai skubančiame pasaulyje, bet   kaip tik ir yra proga prasmingai leisti laiką namuose“, – pasakojo parodų autorė paklausta, kada pradėjo kurti šiuos darbus. Pandemijos metu, paskatinta  bibliotekininkės išbandyti kažką naujo,  N. Rubežienė pradėjo dėlioti deimantinės mozaikos paveikslus.

Nuostabieji deimantinės mozaikos paveikslai – tai suklijuoti ant drobės karoliukai. Jie yra  blizgiu paviršiumi, todėl paveikslai atrodo neįtikėtinai tikroviškai, lyg siuvinėti kryželiu. Tai yra naujas kūrybinis pomėgis, labai sparčiai populiarėjantis hobis. Dėliojant karoliukus ant lipnios drobės nusiraminama, atsipalaiduojama, o gautas rezultatas itin džiugina.

N. Rubežienė pademonstravo, kaip darbavosi prie savo kūrinių. Ji tikino, kad tai smagus, lengvas ir daugeliui tinkantis hobis. Nesvarbu, ar esate patyręs rankdarbių kūrėjas, ar tai jūsų pirmas kūrybinis rinkinys, kiekvienas gali sukurti gražų deimantinį paveikslą be didelių pastangų.

Susitikimo dalyviai gyrė grabupiškės kruopštumą, kantrybę ir užsispyrimą. Skatino ir toliau stebinti savo kūrybiniais darbais.

 

Daiva Kaktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Kūrybinių darbų autorė N. Rubežienė prie parodos ,, Deimantinė terapija.

Kūrybinių darbų autorė N. Rubežienė prie parodos „Deimantinė terapija“.

Paveikslai iš vilnos ,,Pasakų šalyje

Paveikslai iš vilnos „Pasakų šalyje“

Spausdinti
Facebook komentarai