ELVIS autobusas skuba į pagalbą negalintiems skaityti įprasto teksto

ELVIS autobusas skuba į pagalbą negalintiems skaityti įprasto teksto

Vasario 28 dieną ELVIS (Elektroninių leidinių valdymo informacinė sistema) autobuso komanda lankėsi Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale, kur gyventojams pristatė ELVIS  autobuso misiją.

ELVIS  autobusas – tai po įvairius Lietuvos miestus ir atokiausius kaimus keliaujanti Lietuvos audiosensorinės bibliotekos (LAB) darbuotojų komanda, siekianti padėti visiems, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto,  mažinti informacinę atskirtį ir įrodyti, kad skaityti garsines knygas yra paprasta. ELVIS darbuotojai išsamiai pristatė šios virtualios bibliotekos teikiamas paslaugas bei klausymosi įrangą, atsakė į visus su šia paslauga susijusius klausimus.

Norinčius klausytis garsines knygas aptarnaus Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo bibliotekininkė, kuri įrašys skaitytojus dominančias knygas iš virtualios bibliotekos. Joje saugoma daugiau kaip 15 tūkstančių pavadinimų profesionaliai įgarsintų knygų suaugusiems ir vaikams: populiariausia grožinė literatūra, dalykiniai leidiniai, knygos, apdovanotos premijomis, lietuvių ir užsienio autorių kūriniai, mokiniams rekomenduojama literatūra, žurnalai ir dar daug visko.

ELVIS vartotojais gali tapti asmenys, kuriems rega silpsta dėl amžiaus ar ligos; vaikai, turintys mokymosi ar raidos sutrikimų; vaikai ir suaugusieji, turintys skaitymo sutrikimą (disleksiją);  silpnaregiai ir neregiai; asmenys, kurie dėl fizinės negalios ar ligos negali laikyti knygos rankose, perversti puslapių, ilgai sėdėti. Gal tarp jų esi tu, tavo draugas, tavo tėvai, seneliai ar kaimynas? O gal garsinė knyga – puiki išeitis tavo vaikui, kuriam sunku skaityti?

Norinčius naudotis ELVIS teikiamomis paslaugomis kviečiame kreiptis į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialą paskambinus tel. (+370 441) 68008 arba užsukus į biblioteką (Liepų g. 2, Grabupiai).

 

Daiva Kaktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

ELVIS autobusas skuba į pagalbą negalintiems skaityti įprasto teksto ELVIS autobusas skuba į pagalbą negalintiems skaityti įprasto teksto ELVIS autobusas skuba į pagalbą negalintiems skaityti įprasto teksto

Spausdinti
Facebook komentarai