Lietuvių meilės lyrika ir proza

Literatūros popietė „Lietuvių meilės lyrika ir proza“ Ramučiuose

Kovo 8-ąją, Tarptautinę moterų solidarumo dieną, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Ramučių filiale vyko literatūros popietė „Lietuvių meilės lyrika ir proza“, skirta Lietuvių kalbos dienoms.

Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo komiteto ir Valstybinės lietuvių kalbos komisijos iniciatyva nuo 2016 m. kiekvienais metais vasario 16 d.–kovo 11 d. Lietuvoje ir užsienyje rengiamos Lietuvių kalbos dienos. 2022 m. dėl pandeminės situacijos Lietuvių kalbos dienų renginiai  organizuojami  vasario–gegužės mėn. Lietuvių kalbos dienų tikslas – didinti lietuvių kalbos prestižą, stiprinti lietuvių kalbos mokymosi motyvaciją, prisidėti prie lietuvių kalbos sklaidos pasaulyje, telkti bendruomenes Lietuvoje ir užsienyje.

Lietuvių meilės lyrika ir prozaPavasaris – ypatingas metų tarpsnis, kai iš miego keliasi visa, kas gyva. Gamta kasdien pastebimai keičia savo rūbą. Atbunda ne tik gamta, bet ir žmogaus jausmai – užvaldo naujos emocijos, pakili nuotaika, su saule sugrįžta viltis bei džiaugsmas. Pavasarį, kovo 8 d., švenčiama Tarptautinė moterų solidarumo diena, tad bibliotekininkė popietę pradėjo Maironio eilėraščiu „Pavasaris“. Skambėjo eilių meilės tema, kurias skaitė Ramučių bendruomenės moterys.

Renginio dalyvėms buvo smagu susitikti, pabendrauti prie arbatos puodelio, skanauti Birutės Stancikienės torto. Laikas nepastebimai prabėgo aptariant lietuvių meilės lyriką bei prozą. Kalbėta ir apie karą Ukrainoje, nes šioje šalyje vykstantys įvykiai labai giliai palietė moteris.

Popietės dalyvės apžiūrėjo Nijolės Masiulienės (Jurbarkas) mandalų parodą „Gyvenimo spalvos“. Visos buvo pasveikintos, namo išskubėjo nešinos tulpių žiedais.

 

Raimonda Lomsargytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Ramučių filialo bibliotekininkė

Lietuvių meilės lyrika ir proza Lietuvių meilės lyrika ir proza Lietuvių meilės lyrika ir proza

Spausdinti
Facebook komentarai