Popietė su menininke Violeta Astrauskiene Ramučiuose

Popietė su menininke Violeta Astrauskiene Ramučiuose

Spalio 28 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Ramučių filiale vyko švėkšniškės menininkės Violetos Astrauskienės knygų ,,Subyrėjęs pasaulis“, ,,Kurti – tai užmušti mirtį“, ,,Minčių ženklai“, ,,Švėkšnos grafai Pliateriai“, ,,Sapnuoju gimtinę“, ,,Zodiako ženklų kalendorius“ ir kt. pristatymas bei parodos „Zodiako ženklai“ išlydėtuvės, dalyvaujant  autorei.

Tai jau antras Violetos Astrauskienės susitikimas su bibliotekos lankytojais, nes prieš penkis metus vyko jos darbų parodos „Čia gyveno ir kūrė menininkai Jakševičiai“ pristatymas. Grafikos darbų paroda „Zodiako ženklai“ – jau ketvirtoji, puošusi Ramučių filialo sienas, o prieš tai eksponuota šios menininkės tapybos darbų paroda „Angelų sapnai“.

Renginio viešnia pristatė ,,Zodiako ženklų kalendorių“, kuriame tekstai apie kiekvieną mėnesį parašyti  iš 29 žodžių, prasidedančių ta pačia raide kaip mėnesio pavadinimas.  Violeta Astrauskienė išsamiau supažindino su savo grafikos darbų paroda ,,Zodiako ženklai“. Grafikos darbai sukurti pagal dvylika zodiako ženklų,  kiekvienas vaizduojamas su jam būdinga simbolika ir, žinoma, su angelu.

Violeta Astrauskienė – metraštininkė, aktyvi Emilijos Pliaterytės atminimo draugijos bei  švėkšniškių draugijos „Tėviškė“ narė. Menininkė  garsina savo kraštą, jo praeitį,  dabartį, šio krašto žmones. Anot renginio viešnios, ji taip mylinti Švėkšną, kad jeigu kas atimtų šį gražų miestelį, nukirstų jos šaknis.

Susitikimo dalyviai susidomėję klausėsi tautodailininkės,  uždavė jai daug klausimų. Violeta  Astrauskienė Ramučių bibliotekai padovanojo knygas „Švėkšnos daktaras Juozapas Rugys“ (sudarytojas Petras Čeliauskas) ir Irenos Arlauskienės „Miestelio daktaras“. Knygos skirtos prisiminti Švėkšnoje dirbusį gydytoją ir visuomenės veikėją Juozapą Rugį, kuris per 30 darbo metų Švėkšnoje paliko gilų pėdsaką bei nusipelnė nebūti užmirštu. Gimtąjį  kraštą garsinanti menininkė pažadėjo vėl atvykti su naujais savo kūrybos darbais. Parodos ir knygų autorei palinkėta kūrybinės sėkmės, padėkota už nuostabią popietę ir įteikta gėlių.

 

Raimonda Lomsargytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Ramučių filialo bibliotekininkė

Popietė su menininke Violeta Astrauskiene Ramučiuose Popietė su menininke Violeta Astrauskiene Ramučiuose Popietė su menininke Violeta Astrauskiene Ramučiuose Popietė su menininke Violeta Astrauskiene Ramučiuose Popietė su menininke Violeta Astrauskiene Ramučiuose

Spausdinti
Facebook komentarai