Rudens šventė Traksėdžiuose

Smagi rudens šventė Traksėdžiuose

Spalio 28-osios vakare į Traksėdžių bendruomenės namus, persirengę įvairiausiais personažais, jaunieji traksėdiškiai ir jų tėveliai rinkosi švęsti Helovino. Tai nuotaikinga rudens šventė, kai vienam vakarui galima virsti mėgstamo filmo herojumi, pakeisti stilių ar tiesiog išmėginti itin ryškų makiažą. Daugybė švieselių, skraidantys šikšnosparniai, plevėsuojantys baubai ir baubukai, besišypsantys moliūgai sukūrė ypatingą vakaro atmosferą. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos  Traksėdžių filialo bibliotekininkė su asociacijos „Traksėdžių viltis“  narėmis išradingai ir linksmai išpuošė salę ir visus pakvietė pasilinksminti.

Ren­gi­nys pra­si­dė­jo mo­liū­gų sko­bi­mu, kurių traksėdiškiai prisinešė daug bei įvairių. Tiesą sakant, moliūgo pasirinkimas ir svarstymai, kaip jį išpjaustyti, yra viena smagiausių Helovino sezono tradicijų. Dalyviams pateikta vienuolikos žingsnių instrukcija, kaip išskaptuoti tobulą  moliūgą.

Kol vieni skobė ar kitaip puošė moliūgus, kiti dalyvavo įvairiuose žaidimuose, kurių organizatoriai pasiūlė su kaupu. Vėliau visi linksmai nusiteikę išbandė savo kūrybingumą, išradingumą ir jėgas įvairiose rungtyse. Skambėjo renginio temai tinkanti muzika, vaikai šėlo diskotekoje.  Dalyviai mielai fotografavosi prie  šventės dekoracijų,  buvo renkamos „Baisiai gražiausios“ fotosesijos kaukės. Nugalėtojai apdovanoti  dovanėlėmis ir saldainiais. Atlikę   paruoštas užduotis visi vaišinosi prie suneštinio vaišių stalo.

Išskobti oranžiniai moliūgų žibintai papuošė  Traksėdžių  bendruomenės  namų palanges, kad jais galėtų gėrėtis kiekvienas praeinantis ar pravažiuojantis. Nors bu­vo pla­nuo­ta rink­ti di­džiau­sią ir gra­žiau­sią mo­liū­gą, nugalėjo draugystė.

Helovino šventė, jei ji tinkamai suprantama ir švenčiama, tik praturtina mūsų pasaulėžiūrą ir supažindina su kitų šalių kultūra ir papročiais. Bendruomenės pirmininkė dėkojo prisidėjusiems prie šventės organizavimo, dekoracijų parengimo bei visiems vakaro dalyviams. Juk drauge kuriami renginiai nuspalvina kasdienybę, įkvepia naujiems sumanymams ir svarbiausia – vienija mus.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Veikė moliūgų skaptavimo dirbtuvėlės dekoracijų ruošimas bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai