Traksėdžių bibliotekos dalyviai susitikime su TAU literatais

Tarptautinę mokytojų dieną susitiko pedagogai ir literatai

Tarp daugybės profesinių švenčių spalio 5-ąją minime Tarptautinę mokytojų dieną, skirtą pademonstruoti mokytojų indėlį į mokslą ir jo plėtrą. Iš viso apie 100 pasaulio šalių mini šią dieną.

Ta proga į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialą rinkosi skaitytojai – vyko susitikimas su Trečiojo amžiaus universiteto literatų sambūrio „Vėdrynas“ nariais. Tarp jų yra penki pedagogai, o iš viso šventėje dalyvavo vienuolika mokytojų. Mokytojus sveikino bibliotekininkė Vida Pozniakovienė, Traksėdžių Šilojų mokyklos direktorius Romualdas Blechertas, muzikinį foną kūrė Jonas Jurkšas.

Susitikimas vyko suremontuotoje Traksėdžių bendruomenės salėje, esančioje šalia bibliotekos. Nors dar ne visi darbai atlikti, tačiau po švarinimosi popietės buvo pasiruošta priimti svečius. Salę puošė gražiai sukomponuotos rudeninės puokštės.

Labiausiai jaudinosi traksėdiškė Nijolė Čepienė, daug metų dirbusi pradinių klasių mokytoja. Tai apie jos kūrybą bei moters vaidmenį lietuvių literatūroje susirinko pasikalbėti nenuilstantys Irenos Arlauskienės vadovaujami literatai. Įdomu buvo klausytis jos samprotavimų apie tai, koks yra geras eilėraštis, ar visi gali rašyti. Prasmingų įžvalgų pateikė Vida Tarozienė. Aldona Sapronaitienė papasakojo apie literatų veiklą, išleistas knygas. Keletą knygų literatai padovanojo Traksėdžių bibliotekai.

Pasidžiaugta, kad susitikime dalyvavę mokiniai ne tik pasiklausė dainų, bet ir išgirdo, kaip gimsta poetinis tekstas, koks jaučiantis gyvybės ir gyvenimo pulsą yra moters pasaulis, kiek daug lietuvių literatūros istorijoje yra moterų rašytojų.

O iš N. Čepienės pasisakymo visiems ilgam įsimins, jog mokinių ir mokyklinio  skambučio ilgesys  ne tik niekada nepalieka mokytojo, bet skatina naujoms veikloms.

Birutė Morkevičienė

Muzikantas Jonas Jurkša Renginio vedėja Birutė Morkevičienė su Nijole Čepiene TAU literatės su muzikantu J.Jurkša

Spausdinti
Facebook komentarai