Renginio dalyviai

Kūryba suburia

Liepos 16 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų filiale vyko literatūros popietė „Kūryba suburia“. Savo eiles skaitė  ir knygą „20/20“ pristatė Arūnas Šatkus (Čikaga), tapybos darbus – Virginija Kariniauskienė (Pagėgiai), kūrybinių darbų parodą „Pasiklydusi nėriniuose“ – tautodailininkė Nijolė Titienė (Šilutė).
Tai yra nepaprasti žmonės miesteliui. Visi trys gimė Usėnų seniūnijoje. Arūnas ir Virginija,  brolis ir sesuo, kilę iš Uostiškių kaimo, Nijolė Lukošiutė-Titienė – iš Stremenių kaimo.
Renginio metu  susitiko ir trys klasiokai: Arūnas, Nijolė ir Onutė. Jie visi trys mokėsi Žemaitkiemio aštuonmetėje mokykloje.
Nijolė Titienė rengia jau ne pirmą parodą Usėnų gyventojams. Ji ne tik neria nėrinius, tapo ant šilko, bet ir kuria įvairius papuošalus bei daiktus iš odos, karoliukų, vilnos ir kitų medžiagų.  Kiekvienas rankų darbas yra unikalus.
Virginijos Kariniauskienės paroda Usėnų žmonėms pristatyta pirmą kartą. Tapybos darbuose pavaizduoti gamtos vaizdai, gėlės, gimtieji namai ir takeliai.
Arūnas Šatkus – filologas, lituanistas, žurnalistas, fotografas. Jį visada traukė literatūra, meninė fotografija, istorija, kompiuterinė grafika. Šis kraštietis mėgsta nuotaikingą pokalbį, sveiką humorą. Susitikimo metu jis skaitė savo eiles, prisiminė mokyklos laikus, gimtinę. Svečias įnešė šviesos, gėrio, šilumos, kūrybos džiaugsmo į žmonių kasdienybę.
Tai buvo nepaprastai atviras, prasmingas ir gilus susitikimas, ilgai liksiantis usėniškių širdyse. Renginys skirtas Usėnų miestelio įkūrimo 300-osioms metinėms.

Onutė Miliauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Usėnų filialo bibliotekininkė

Klasės draugai Sveikina Virginija Kariniauskiene Arūnas skaito eiles

Spausdinti
Facebook komentarai