Literatūrinis susitikimas su rašytoja pradžiugino Usėnų vaikus

Literatūrinis susitikimas su rašytoja pradžiugino Usėnų vaikus

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų filiale gruodžio 8 dieną apsilankė rašytoja Nijolė Kliukaitė-Kepenienė (Klaipėda). Ji čia svečiavosi pirmą kartą.

Viešnios kūrybinė biografija itin įvairi – kuria tiek poeziją, tiek prozą vaikams, paaugliams ir suaugusiems. Rašytoja renginio dalyviams papasakojo ne tik apie kūrybą, bet ir apie vaikystės išdaigas, papasakojo, kas paskatino rašyti.

Susitikimo metu N. Kliukaitė-Kepenienė pristatė knygą „Baltų ženklai“, kurioje pasakojimai grupuojami pagal Zodiako ženklus, tačiau stengiamasi sukurti originalias istorijas, savaip dėliojant lietuvių padavimų ar stebuklinių pasakų elementus.

Kūryboje ypač svarbią vietą užima draugystė su vaikais. Jiems rašytoja surengė literatūrines dirbtuves, kurių metu visi kartu kūrė Laumės personažą, vėliau aptarė jos įvaizdį bei elgseną. Vaikai už aktyvų dalyvavimą apdovanoti rašytojos knygomis.

Vėliau viešnia dalyviams skaitė savo kūrybos eilėraščius, dainavo daineles, visiems linkėjo kuo didžiausios sėkmės ir žadėjo dar ne kartą apsilankyti bibliotekoje.

Susitikimas organizuotas vykdant projektą „Rašytojų – žinianešių – tarnystė skaitymui“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajojo savivaldybės.

 

 

Onutė Miliauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Usėnų filialo bibliotekininkė

Literatūrinis susitikimas su rašytoja pradžiugino Usėnų vaikus Literatūrinis susitikimas su rašytoja pradžiugino Usėnų vaikus Literatūrinis susitikimas su rašytoja pradžiugino Usėnų vaikus

Spausdinti
Facebook komentarai