Spalvų terapija šiuolaikiškai

Spalvų terapija šiuolaikiškai

Vasara pats geriausias metas išbandyti naujoves. Ne veltui sakoma, kad esi jaunas tol, kol yra pirmų kartų. Ir iš ties, kuo daugiau laiko suaugę skiria vaikams, tuo jaunatviškesni išlieka. Juk su augančiais vaikais galima patirti tiek daug pirmų kartų!

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale jau ne pirmą kartą lankosi Priekulės vaikų dienos centro lankytojai ir juos lydinčios darbuotojos. Rugpjūčio 3 dieną su vaikais ir jaunimu piešėme piešinius naudodamiesi 3D rašikliais. Daugelis vaikų su šiais pieštukais piešė pirmą kartą. Dėkojame  Kintų bendruomenei, kuri nupirko ir padovanojo keturis 3D rašiklius. Jų taip trūko, kad galėtų susiburti, kartu piešti jaunieji bibliotekos lankytojai. Dabar Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale pamėgtais elektroniniais rašikliais vienu metu gali piešti net dešimt vaikų.

Tokiame greitai kintančiame pasaulyje daugelis žmonių labai dažnai patiria baimės, nerimo, liūdesio ir vienatvės jausmus. O ką jau kalbėti apie vaikus ir paauglius, kurių gyvenimo pradžia nelepina. Nusiraminti, atsipalaiduoti padeda nepelnytai pamiršta spalvinimo terapija. Šiais laikais jau ne kiekvieną vaiką ar jaunuolį sudominsi popieriaus lapu ir spalvinimo priemone. Šiuolaikiškesnis spalvinimo, piešimo būdas yra naudojant 3D rašiklius. Tai labiau patinka vaikams, bet poveikis toks pat puikus. Piešdami vaikai lavina erdvinį mąstymą, ugdo kūrybos ir meninius įgūdžius, mokosi sutelkti dėmesį, atsipalaiduoti įsitraukiant į malonią veiklą.

Dviejų vasaros dienų gražus ir šiltas bendravimas bus pratęstas lapkričio mėnesį, kai Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale bus eksponuojama  Priekulės vaikų dienos centro lankytojų mandalų paroda.

Vitalija Mišinskaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo bibliotekininkė

Spalvų terapija šiuolaikiškai Spalvų terapija šiuolaikiškai Spalvų terapija šiuolaikiškai Spalvų terapija šiuolaikiškai Spalvų terapija šiuolaikiškai Spalvų terapija šiuolaikiškai Spalvų terapija šiuolaikiškai Spalvų terapija šiuolaikiškai Spalvų terapija šiuolaikiškai Spalvų terapija šiuolaikiškai

Spausdinti
Facebook komentarai