Visiems reikalinga, visiems atvira

Visiems reikalinga, visiems atvira

Šią vasarą Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale, kaip skruzdėlyne, visi juda savu ritmu: tiek nuotoliniu būdu dirbantys miestelio svečiai, tiek veiklos sau ieškantys vaikai ir jaunimas, tiek suaugusieji, ramiam poilsiui nešantys glėbiais knygas – kas į sodą, kas į terasą, kas prie marių…

Šiuolaikiniam žmogui kaip oras reikalingas nemokamas interneto ryšys. Kintų bibliotekoje visą vasarą lankosi miestelio gyventojai ir svečiai. Vėsiomis bibliotekos erdvėmis itin džiaugiasi poilsiautojai, bandantys atostogas Kintuose derinti su darbu. Visą vasarą kartu dirbame su įvairių specialybių žmonėmis, atvykusiais iš skirtingų šalies ir pasaulio kampelių, kurie džiaugiasi kiekvienam pagal poreikius paruošta laikina darbo vieta.

Įvairaus amžiaus žmonėms biblioteka yra įdomi bei reikalinga vieta. Senjorai džiaugiasi bibliotekos vėsuma, laikraščiais bei galimybe bent valandėlei palikti mielus anūkėlius, jaunieji  skaitytojai – savo žaidimų kampeliu ir dar kol kas labai paslaptingai atrodančiomis knygomis. Jie kartu su mamytėmis, atlydėję savo vyresniuosius brolius ir seseris, išpūstomis akytėmis stebi, kaip jie konstruoja, valdo robotus, grumiasi robotų varžytuvėse ar piešia 3 D rašikliais. Jaunimui labiausiai patinka jų erdvė bibliotekoje, kur susibūrę ant minkštų sėdmaišių džiaugiasi stalo žaidimų įvairove. Belieka tik apgailestauti, kad ne prie knygų lentynų nusidriekia eilės, o prie kompiuterių. Kiekvieno būrelio, susitarusio drauge žaisti kompiuterinius žaidimus, vienas iš narių uoliai seka, kada baigsis kitos grupelės laikas.

Biblioteka jau yra ne tik knygų saugojimo vieta, tai tarsi atskira bendruomenė, kurios kiekvieno nario poreikiai priimami ir tenkinami. Šurmuliuojanti biblioteka – gyva biblioteka.

 

Vitalija Mišinskaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira Visiems reikalinga, visiems atvira

Spausdinti
Facebook komentarai